Winnares Berber Dijkman:”Ik win nooit wat”

Berber Dijkman met Ferdinand W. Foto: Tabitha de Bie

Winnares Berber Dijkman (22) zal de editie van Jumping Zwolle 2019 niet snel meer vergeten. Ze won zojuist de Grote Prijs voor de CSI1* ruiters op 1.40m niveau met haar eigen Ferdinand W (v. Carthino Z). “Het grootste wat ik tot nu toe heb gewonnen. Ik win nooit wat. Wil altijd te netjes rijden”, lacht ze.

Winnares Berber Dijkman:"Ik win nooit wat"
Berber Dijkman. Foto: Tabitha de Bie

De Autobedrijf van Mossel Prijs was een pittige finale met een spannende barrage. Negen ruiters hielden de nul vast, waaronder de gevreesde zusjes Britt en Jessie Wiefferink uit Wierden die dit weekend geweldig in vorm waren. Jessie ging in de barrage wat minder sterk van start, Britt daarentegen werd tweede op Alpha VDL (v. Corland). Elisah Aarts en Madée Schuttenbeld vulden de dames top-4 verder aan.

Winnares Berber Dijkman:"Ik win nooit wat"
Berber Dijkman met Ferdinand W. Foto: Tabitha de Bie

“Ik hoopte dat ik bij de eerste drie zou zitten, maar ik had niet verwacht dat ik zou winnen”, straalt Berber Dijkman. “Ik ben niet per se heel goed in barrage rijden, ik doe het eigenlijk veel te weinig. M’n moeder zei vroeger altijd: ga eerst maar eens netjes rijden, dan ga je later maar barrages rijden. Bij de pony’s ging ik er nooit plat op. Pim Mulder zei: ga er maar voor. Met een vierde en twaalfde prijs afgelopen dagen was Ferdinand al lekker in vorm. Ik ben Ed Santing, met wie ik een ander paard samen heb, ontzettend dankbaar dat hij deze startplek voor me heeft kunnen regelen. Jumping Zwolle is toch echt wel bijzonder. Alles super voor elkaar voor de paarden en ruiters en een geweldige sfeer.”

Bekijk hier de uitslag