Cathrine Dufour met afstand de beste in GP Herning

Zesde plaats voor Adelinde Cornelissen en Zephyr

Adelinde Cornelissen met Zephyr

In het Deense Herning is de Grand Prix zege naar thuisrijdster Cathrine Dufour gegaan. Met haar 9-jarige Bohemian (.v Bordeaux) wist de amazone een voorsprong van bijna zes procent te behalen op de nummer twee in het klassement, Benjamin Werndl met Daily Mirror9 (v. Damon Hill).

Ook Helen Langehanenberg wist een podiumplek te bemachtigen met Damsey FRH (v. Dressage Royal). Met een resultaat van 75.761 procent bleef de Duitse amazone de Spaanse ruiter Severo Jurado Lopez en de talentvolle merrie Fiontini voor. Voor Fiontini was dit haar tweede internationale wedstrijd op dit niveau.

Drie Nederlanders in top 10

De Deen Daniel Bachmann Andersen reed Blue Hors Zack (v. Rousseau) naar plaats 5 met een percentage van 74.739%. Adelinde Cornelissen volgde met Zephyr (v. Jazz) op een keurige zesde plaats met een score van 72.935%. Hans Peter Minderhoud en Zanardi (v. Rubels) scoorden met 72,804% net een fractie lager en eindigde op plaats 7. Denise Nekeman werd negende met Boston Sth.

Zondag staat de kür op muziek op het programma. Deze is live te volgen via het youtubekanaal van de FEI.

Klik hier voor de uitslag