Luciana Diniz snelt naar winst in Rotterdam

Luciana Diniz met Fit For Fun 13. Foto: Tabitha de Bie

Een razendsnelle Fit For Fun heeft zijn amazone Luciana Diniz vanmorgen naar de overwinning gereden. Geir Gulliksen werd tweede en Andreas Schou eindigde op de derde plaats.

Luciana Diniz met Fit For Fun. Foto: Tabitha de Bie

In de openingsrubriek in de Rotterdam Arena leverde het 1.50m parcours veel problemen op voor de deelnemende combinaties. Slechts drie van de in totaal negenentwintig combinaties slaagden er in een foutloze ronde te rijden. Geir Gulliksen wist met Edesa S Banjan (v. Toulon) als eerste een nulronde te rijden. De Deen Andreas Schou maakte er met Quadrosson Ask een barrage van en Luciana Diniz sloot zich niet veel later bij de twee ruiters aan met Fit For Fun.

Geir Gulliksen mocht als eerste van start in de barrage en zette de tijd op scherp in 38.85 seconden. Andreas Schou volgde en nam te veel risico met twee springfouten eindigde de Deen op de derde plaat. Als laatste kwam Luciana Diniz met Fit For Fun 13 de arena binnen. De 15-jarige For Pleasure dochter liet zien dat ze in topvorm verkeert door een prachtige omloop te rijden in de winnende tijd van 38.09 seconden.

Geir Gulliksen met Edesa S Banjan. Foto: Tabitha de Bie

Maikel van der Vleuten zette het beste Nederlande resultaat neer en werd zesde met Idi Utopia. Bart Bles eindigde met Expert net buiten de top tien en Doron Kuipers besloot zijn paard Empire te sparen en groette voortijdig af.

Uitslagen