Vriendenteam Brazilië wint Nations Cup Geesteren

Oranje springruiters tweede in Nations Cup Geesteren

Braziliaans vriendenteam wint Nations Cup Geesteren
Team Brazilië wint Nations Cup Geesteren. Foto: Tabitha de Bie

Een topdag was het vandaag voor Brazilië Geesteren. De dag begon met het glansrijk binnenhalen van de ochtendrubrieken. Vanmiddag volgde de kers op de slagroom met een overwinning in de Nations Cup. De Nederlanders mochten naast de Brazilianen plaatsnemen op het podium met een zeer verdienstelijke tweede plaats.

Felipe Amaral bleef als enige ruiter vandaag in beide manches foutloos en maakte daarmee het verschil voor zijn ‘vriendenteam’:

Een Nations Cup geeft altijd veel druk, maar het feit dat we allemaal echt goede vrienden van elkaar zijn, maakt het makkelijker om daarmee om te gaan

Marlon Modolo Zanotelli mocht vandaag als eerste van start voor het team en hij moest in de laatste lijn een strafpunt noteren. Landgenoot Felipe Amaral bleef foutloos en voor Pedro Junqueira Muylaert verliep de eerste manche met acht strafpunten niet vlekkeloos. Pedro Veniss liet vervolgens niets aan het toeval over en reed een prachtige omloop met Quabri de L’Isle. Vanwege de resultaten van de overige ruiters in de eerste manche was de strijd voor Veniss daarmee gelijk ten einde, de winst was na drie omlopen in de tweede manche al binnen en daardoor kon de ruiter zijn paard klaarmaken voor de prijsuitreiking.

Oranje ruiters knap tweede

Vooraf had bondscoach Rob Ehrens naar eigen zeggen ‘getekend voor een tweede plek’, maar met een kans op de overwinning in zicht, was er de oranje ruiters alles aan gelegen een topprestatie neer te zetten. Maikel van der Vleuten revancheerde zich in de tweede manche voor zijn springfout in de eerste omloop en stuurde Dana Blue prachtig door de groene piste. Willem Greve wist zich eveneens te revancheren voor zijn twee springfouten en hield in zijn tweede omloop na één fortuinlijke springfout de lei schoon met Zypria S.

Marc Houtzager reed een voortreffelijke eerste omloop met Sterrehof’s Calimero en leek na de tweede omloop ook foutloos te zijn. De handen waren in de lucht en op de tribune was het gejuich al losgebarsten toen op het scorebord vier strafpunten verschenen. Een balk op de laatste hindernis was er met vertraging afgerold en dat was wel even een zuur momentje.

Doordat de strijd al in het voordeel van Brazilië was beslist was er geen noodzaak voor Jur Vrieling om nog van start te gaan, maar de ruiter besloot er toch nog een omloop aan te wagen. De twijfel voorafgaand bracht echter te veel focusverlies met zich mee, waarna de ruiter besloot zijn paard verder te sparen.

Spanje derde

Team Spanje eindigden vandaag op een knappe derde plaats. Met in totaal 28 strafpunten op de teller was het resultaat van het team één punt lager dan dat van het Duitse team.

Klik hier voor uitslagen