Sjaak Sleiderink winnaar CSI1* Grand Prix Geesteren

Sjaak Sleiderink met Hamora O. Foto: Tabitha de Bie

In de barrage van de CSI1* Grand Prix wist Sjaak Sleiderink vanmiddag de snelste rit te rijden. Met de zevenjarige Hamora O (v. My Lord Carthago) had Sleiderink slechts 32.83 seconden nodig in de barrage. Pim Mulder volgde met I Am Rebel op een mooie tweede plaats en Maurice Tebbel klokte de derde tijd in Geesteren.

Er gingen vandaag 49 combinaties van start in de Grand Prix en daarvan slaagden 15 combinaties er in een startplaats te bemachtigen voor de allesbeslissende barrage. Het barrage parcours van Henk Jan Drabbe leverde 11 van de 14 gestarte finalisten geen problemen op. De klok werd voor dit elftal de scheidsrechter en daarbij kwam Sjaak Sleiderink als snelste in minder dan 33 seconden over de finishlijn.

Sjaak Sleiderink winnaar CSI1* Grand Prix. Foto: Tabitha de Bie

Pim Mulder had met I Am A Rebel iets meer tijd nodig voor de omloop, maar de ruim 34 seconden waren ruim voldoende voor een mooie tweede plaats. De Duitse springruiter Maurice Tebbel weet in Twente regelmatig het podium te vinden en was er ook vandaag weer bij. Met de 7-jarige Cote de Pablo was Tebbel een fractie langzamer dan Pim Mulder en daarmee eindigde hij op een nette derde plaats in het klassement.

Pim Mulder met I Am A Rebel. Foto: Tabitha de Bie

Daan van Geel en Yu-Lung Cheng maakten de top vijf compleet. Daan van Geel eindigde als vierde met Fernando en Yu-Lung Cheng werd vijfde.

Klik hier voor uitslagen

Eric ten Cate winnaar tweefasenwedstrijd

Met de elfjarige merrie Dayrone heeft Eric ten Cate vanmiddag de 1.35 tweefasenrubriek in Geesteren gewonnen. De ruiter stond, met nog 11 combinaties te gaan, gespannen aan de zijlijn in afwachting of zijn tijd wel snel genoeg zou zijn voor de overwinning. Geen van de concurrenten kon echter aan de prestatie van de combinatie tippen, waardoor de enthousiaste ruiter de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Bas van der Aa eindigde met Cartoon HL op plaats twee en Marlon Modolo Zanotelli snoepte in de staart van de wedstrijd de derde plaats bij Pim Mulder weg.

Eric ten Cate met Dairone. Foto: Tabitha de Bie

Klik hier voor uitslagen