Dressage Night trekt dressuurtop naar Outdoor Gelderland

  Nederlandse top deelt kennis op dressuurgala Outdoor Gelderland

  Leunus van Lieren schitterde vorig jaar tijdens Outdoor Gelderland. Foto: Tabitha de Bie

  Het internationaal paardensportevenement Outdoor Gelderland pakt zaterdagavond 6 juli groots uit met de mooiste dressuuravond van het jaar. De Nederlandse dressuurtop heeft toegezegd om te komen en dat maakt de Anemone Horsetrucks Dressage Night nog specialer. Met Anky van Grunsven, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in huis wordt het publiek getrakteerd op een flinke dosis kennisoverdracht.

  Thema-avond

  Het thema van de dressuuravond ‘Zo vader, zo zoon, zo moeder, zo dochter’ loopt als een rode draad door het programma. Wat te denken van de unieke battle Pas de Deux kür op muziek? De teams worden gevormd door Leunus en zoon Laurens van Lieren, Patrick en dochter Dana van der Meer, en Sabine Oord-Ansems en dochter Jade Oord. Ze halen hun beste paarden van stal en zullen jury en publiek proberen te imponeren.

  Clinics van Anky, Edward en Hans Peter

  Anky van Grunsven, die de Nederlandse dressuursport op ongekende wijze op de kaart zette, geeft een clinic die tegelijkertijd in het teken staat van haar voormalige Grand Prix-dressuurhengst Painted Black. Team GLOCK heeft gisteren toegezegd om een clinic te verzorgen. We laten ons verrassen wie van beide olympische ruiters, Edward Gal of Hans Peter Minderhoud, in het zadel plaatsneemt en welk spectaculair paard meekomt. Met hun bekende grap en een grol zal het tweetal uit de doeken doen hoe zij trainen.

  Bart Veeze presenteert de KWPN-goedgekeurde hengsten Imposantos en Ferguson. Dat je Grand Prix-dressuuroefeningen kan rijden met alleen een touw om de hals komt Gaetan Bocklandt demonstreren. Een show waar de speciale band tussen paard en ruiter centraal staat.

  Wie geïnspireerd is geraakt, kan een bod doen op een vijftal zeer exclusieve dressuurveulens die op dezelfde avond geveild worden door Eliteveiling Borculo. Kortom, een complete avond voor dressuurfans en liefhebbers van het KWPN-dressuurpaard. De jongste ruitertjes op de meest prachtige en lieve pony’s openen tijdens de SoSo vakantiepret parade de mooiste dressuuravond van het jaar om 18.30 uur.

  Lees meer over het dressuurgala