Nederlandse para-dressuurruiters sterk van start in Kronenberg

Frank Hosmar met Alphaville tijdens het NK dressuur. Foto: Tabitha de Bie

De Nederlandse para-dressuurcombinaties hebben vandaag mooie sport laten zien tijdens hun tweede observatiewedstrijd richting de Europese Kampioenschappeno later dit jaar. In de teamtest wisten Frank Hosmar, Rixt van der Horst en Sanne Voets vandaag in hun Grades de individuele overwinning te behalen.

Een-tweetje voor Frank Hosmar

Frank Hosmar reed zich in de Grade V met beide paarden op het podium. Met Alphaville N.O.P. reed Hosmar naar 73.566 procent en daarmee is Alphaville weer helemaal terug in de race na het debakel tijdens het NK. Een extra cadeautje was vervolgens afkomstig van de nog maar 8-jarige Guetta. Met een percentage van 70.659 procent reed hij zich naar de tweede plaats. De top drie werd verder compleet gemaakt door de Russische amazone Natalia Maryanova.

Internationaal debuut

Voor Neel Schakel-van Klei werd haar allereerste internationale debuut met Edison beloond met een vijfde plaats in de Grade V. De keurige proef met de 10-jarige Vivaldi zoon werd beloond met 69.070 procent op het protocol en daarmee eindigde de amazone voor de Belg Kevin van Ham.

Neel Schakel-van Klei met Edison
Neel Schakel-van Klei met Edison. Foto: Tabitha de Bie

Nicole den Dulk tweede

Nicole den Dulk werd in de Grade II tweede achter haar geduchte concurrent Pepo Puch. De amazone kwam met haar topper Wallace N.O.P. wel gevaarlijk dicht in de buurt van de Oostenrijkse combinatie en eindigde tenslotte met 71.364 procent op een tweede plaats in het klassement. Nicole den Dulk heeft langere tijd gekampt met gezondheidsproblemen, maar heeft inmiddels weer helemaal haar vorm met haar 16-jarige ruin te pakken. De Duitse Martina Bezinger werd met Fritzzantino derde.

Winst voor Rixt van der Horst

In de Grade III maakte Rixt van der Horst vandaag de dienst uit. Met Findsley N.O.P. reed de amazone met 73.725 procent naar de hoogste score. Demi van der Meulen wist vervolgens met Wannabe nog het dichtst in de buurt te komen met een score van 71.716 procent. Het scheelde maar weinig of het podium was helemaal in de Hollandse driekleur geëindigd. Maud de Reu moest echter de Belgische Barbara Minneci met slechts een klein verschil voor zich dulden en eindigde daardoor net buiten het podium. 

Rixt van der Horst met Findsley
Rixt van der Horst met Findsley. Foto: Tabitha de Bie

Zege voor Sanne Voets

In de Grade IV wist Sanne Voets opnieuw de strijd in haar voordeel te beslissen. De kersverse Nederlands Kampioene stuurde haar Demantur RS2 N.O.P. naar een zeer verdienstelijke 74.458 procent. Met de recente prestaties lijkt de combinatie dan ook goed op weg naar een ticket voor het EK. Lotte Krijnsen mocht naast Sanne Voets plaatsnemen op plaats twee. Met de merrie Rosenstolz behaalde de amazone een score van ruim 70 procent en daarmee bleef ze de Noorse combinatie Hege Størseth en Hoennerups Force ruim voor.

Klik hier voor uitslagen