Tim Lips wint tweester met Herby

Tim Lips wint tweester met Herby
Tim Lips met Herby. Foto: Tabitha de Bie

Tim Lips heeft in Renswoude de lange tweester gewonnen met de zevenjarige Herby. Na een mooi gereden dressuuronderdeel en een cross waarmee hij de leiding overnam in het klassement, had Herby vandaag nog voldoende energie over om het springparcours zonder problemen te doorlopen.

Tim Lips met Herby. Foto: Tabitha de Bie

De fractie tijdsoverschrijding die Lips opliep in het springparcours deed in zijn geheel niet meer terzake. Met een eindstand van 25.30 punten was de combinatie met een verschil van krap vier punten de absolute winnaar in deze lange tweester.

“het is de eerste keer dat hij springt na de cross en het was ook nog eens extreem warm, dus het ging echt heel goed.”

Tim blikte ook nog even terug op de cross van gisteren, waarmee hij na afloop de leiding in het klassement al overnam.

Ik vond de cross tenopzichte van vorig jaar sympathieker, maar daarmee was het zeker niet eenvoudiger.

Vooral de waterpartij is een welkom onderdeel in de training van de paarden, vertelt Tim: “De waterpartij in Renswoude is te vergelijken met de waterpartij in Boekelo. Als je hier goed door het water komt dan weet je dat het goed zit.”

Tim Lips wint tweester met Herby
Tim Lips in de cross met Herby. Foto: Tabitha de Bie

De wedstrijd in Renswoude volgt kort op het succesvolle internationale debuut van Herby dat twee weken geleden in Chatsworth Castle werd beloond met een tweede plaats en dat biedt perspectief voor de toekomst.

In samenspraak met eigenaresse Evelien Hamers is er een planning gemaakt. Die planning loopt tot eind juni, waarbij het de bedoeling is dat Herby daar zijn eerste korte driester kan gaan lopen in Strzegom.

Als dat net zo gaat als deze twee wedstrijden dan kunnen we er gewoon mee verder, daar moeten we naar kijken.

Herby is eigenlijk voorbestemd voor de verkoop, maar Tim Lips zelf is ook zeer gecharmeerd van de getalenteerde Zirocco Blue nakomeling.

“Ik heb zo’n goede klik met Herby dat ik hem eigenlijk wil behouden. Het is echt een paard dat mij heel erg past. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en die tijd krijgen we gelukkig ook.

Bekijk hier de uitslag