21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Oranje springteam derde in Rome

De Nederlandse springruiters zijn in de eerste landenwedstrijd derde geworden. Het Oranje-team van Rob Ehrens deelde de derde plaats met het Belgische kwartet met een totaal van 18 strafpunten. De Zweden wonnen de wedstrijd, de Ieren eindigden als tweede.

De ruiters van Team NL in de oranje outfits vochten zich geweldig terug in de tweede omloop, waarin ze maar 1 strafpunt toevoegden aan de 17 uit de eerste manche. Het beste resultaat kwam voor Nederland op naam van Willem Greve, die met de merrie Zypria S in beide omlopen een tijdfout moest incasseren. Kevin Olsmeijer kreeg met Dalvaro in de eerste manche een springfout. In de tweede ging zijn arm de lucht in na een prachtige nulronde. Ook Jur Vrieling, in 2017 nog winnaar van de Grote Prijs van Rome, kon lachen toen hij de finish passeerde. De ruiter reed met VDL Glascow vh Merelsnest een superieure foutloze tweede ronde.

Jeroen Dubbeldam debuteerde met zijn nog jonge paard Roelofsen Horsetrucks Eldorado S in een landenwedstrijd en tekende in beide manches voor het niet meetellende resultaat.

De landenwedstrijd in Rome telt niet mee voor de FEI Nations Cup competitie. Daarvoor rijden de ruiters van bondscoach Rob Ehrens in juni in Sopot en Geesteren en vervolgens in Falsterbo en Hickstead.

Uitslag Landenwedstijd CSIO5* Rome, 1.60m

1. Zweden
2. Ierland
3. België, 18 str pnt
3. Nederland, 18 str pnt

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles