21.8 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Bondscoach Van Silfhout maakt dressuurteam Compiègne bekend

Van 16 tot en met 19 mei wordt in het Franse Compiègne de eerste FEI Nations Cup voor de dressuurruiters verreden waar TeamNl vertegenwoordigd is. Bondscoach Alex van Silfhout heeft de combinaties bekend gemaakt die voor Nederland afreizen naar Frankrijk en kijkt vast vooruit naar het seizoen dat is afgestemd op het EK dat van 19 tot en met 25 augustus in Rotterdam verreden wordt.

Bondscoach Alex van Silfhout is blij dat er zoveel Nederlandse ruiters zijn die naar de Nations Cup wedstrijden willen.

“Er is genoeg animo bij mijn ruiters om naar de Nations Cup wedstrijden te gaan. Ik denk dan ook dat we overal met een goed sterk team aan de start kunnen staan. De landenwedstrijden zijn leuk en eervol om aan mee te doen, en het is belangrijk dat we ons laten zien in het buitenland. Het is altijd goed en leerzaam om te horen wat de buitenlandse juryleden er van vinden. Die mensen kom je zeer waarschijnlijk ook later weer tegen op internationale kampioenschappen, daar kun je dus altijd je voordeel mee doen. Daarnaast is onze positie op de wereldranglijst ook van belang bij de loting van de startplaatsen in Tokyo. Daar is een formule voor bedacht waarbij de hoger geplaatst landen een gunstigere lotingspositie hebben.
De wedstrijd in Compiègne is de week voor het Nederlands kampioenschap. Het NK is een officiële observatiewedstrijd, dat is de belangrijkste reden dat er geen combinaties uit het Olympisch kader naar Frankrijk gaan, maar het is alsnog een team dat goed kan scoren. We hebben in de breedte een goede groep met een hele rij die boven de 70% in de Grand Prix kan scoren. Of we straks op het EK ook al net dat stukje extra kunnen pakken voor die medaille is afwachten, maar er wordt keihard aan gewerkt en het ziet er niet verkeerd uit”, laat de bondscoach strijdvaardig weten.

In Compiégne zullen Patrick van der Meer met Zippo, Danielle Heijkoop met Badari, Emmelie Scholtens met Desperado en Tosca Visser met Asther de Jeu Nederland gaan vertegenwoordigen.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,941VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles