Frank Schuttert: “Tokyo lijkt ver weg, maar nog zeker niet van de baan”

/images/Frank Schuttert Chiantis Champion.jpg
Frank Schuttert met Chianti's Champion. Foto: Tabitha de Bie

“Het waren een ongelooflijke drie jaar met vele hoogtepunten”, schreef Frank Schuttert gisteren op zijn Instagram account naar aanleiding van het vertrek van Chianti’s Champion.

De elfjarige Grand Prix hengst gaat een stal betrekken bij Team Harmony en zal voortaan worden uitgebracht door de Ierse springruiter Peter Moloney. De verkoop betekent een flinke aderlating voor Frank Schuttert. Het betekent onder andere dat hij zij A-kader positie verliest en daarnaast is de verkoop niet alleen van invloed op de selectie voor het EK dat later dit jaar plaatsvindt, maar wellicht ook op de Olympische Spelen van Tokyo.

“Tokyo lijkt nu wel ver weg, maar het is zeker niet van de baan”, schrijft de springruiter strijdlustig. Onder het bericht stroomden in korte tijd honderden steunbetuigingen van zijn collega’s uit de sport binnen. Ellen Whitaker schrijft: “Dit is pas het begin voor jou, Frank” en Paul Kennedy schrijft: “Fantastisch gedaan Frank! Op naar de volgende…”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de talentvolle paarden in de ‘spotlights’ heeft gereden. De successen die Schuttert eerder met Go Easy de Muze en Beautiful Red wist te behalen leidden tot verkoop van deze kwaliteitsvolle en goed opgeleide paarden.

Chianti’s Champion werd door Frank Schuttert in de kijker gereden na onder andere de spectaculaire overwinning in de Global Champions Tour van Valkenswaard, waarna de combinatie debuteerde op de wereldruiterspelen in Tryon. Dit jaar wist Frank Schuttert de hengst naar een knappe vierde plaats te sturen in de Grand Prix van Doha.

Niet in de etalage

“Als sportman is het natuurlijk erg jammer dat Chianti’s Champion vertrekt, maar als handelaar moet je zulke paarden af en toe verkopen”, aldus eigenaar Jos Lansink. “Chianti stond niet in de etalage, maar na herhaaldelijk aandringen hebben we hem toch verkocht aan Team Harmony.”