Maikel van der Vleuten stuurt Dana Blue behendig naar zege

/nieuws/nieuws_img/Maikel van der Vleuten ib20191.jpg
Maikel van der Vleuten op weg naar winst met Dana Blue. Foto: Judith Kuivenhoven / Judimage
Maikel van der Vleuten heeft op spectaculaire wijze de Rolex kwalificatiewedstrijd in Den Bosch gewonnen met de behendig springende schimmelmerrie Dana Blue. Van der Vleuten bleef met zijn razendsnelle tijd Christian Ahlmann met een klein verschil voor in het klassement. Het was de tweede overwinning voor Van der Vleuten op Indoor Brabant met Dana Blue. Gisteren wist de combinatie namelijk ook al de Gemeente ’s Hertogenbosch prijs in de wacht te slepen.
De strijd om de Audi Prijs werd vandaag gestreden tussen 41 internationale combinaties, waarvan 15 combinaties een foutloze eerste omloop wisten neer te zetten. Twaalf combinaties kwamen uiteindelijk nog een keer terug in de piste om daar de eindstrijd te beslissen, maar dat bleek nog geen gemakkelijke opgave. Het barrageparcours bevatte een aantal lastige lijnen, waardoor de eerste combinaties direct averij opliepen op de hindernissen. Doron Kuipers kreeg de eervolle taak te laten zien hoe het parcours foutloos gereden moest worden en dat leverde hem een uiteindelijke vijfde plaats op met Charley.
Rolex Grand Prix winnaar van vorig jaar, Niels Bruynseels, bewees vanavond opnieuw in topvorm te verkeren en reed met Utamaro d’Ecaussines naar de derde plaats in het klassement en de Belg zal dus naar alle waarschijnlijkheid ook morgen een geduchte tegenstander gaan vormen voor de deelnemers in de Rolex Grand Prix.