Emanuele Gaudiano pakt opnieuw Indoor Brabant Derby zege

/images/Emanuele Gaudiano ib2019.jpg
Emanuele Gaudiano wint Derby voor 3e keer. Foto: Tabitha de Bie
Traditiegetrouw staat de Van Schijndel Bouwgroep Derby op het zaterdagavond programma van Indoor Brabant. Voor de derde keer op rij ging de zege naar Emanuele Gaudiano en zijn razendsnelle Carlotta 232.
Een glimlach van oor tot oor verscheen op het gezicht van de Italiaanse springruiter nadat hij in de slotrit van de rubriek nog eens drie seconden onder de tot dan toe genoteerde snelste tijd wist te duiken. Het publiek op de tribune reageerde uitzinnig en joelde de combinatie tijdens de laatste hindernissen richting de overwinning. 
Met een verschil van ruim drie seconden ging de tweede plaats naar Pius Schwizer, die tot de rit van Gaudiano het klassement wist aan te voeren. De derde plaats ging vanavond naar de Ierse springruiter Bertram Allen en Fairytale. Deze combinatie gooide er in het parcours zelfs nog een balk af en daardoor werden er drie strafseconden bij zijn tijd opgeteld, waardoor hij achter Pius Schwizer eindigde.
Piet Raijmakers was er op gebrand om hoog te eindigen met Van Schijndels Amberlina en werd luidkeels door het publiek aangemoedigd tijdens de spectaculaire rit. Met 87.21 seconden op de klok eindigde de combinatie op een vierde plaats in het klassement net voor Jeroen Dubbeldam en Gioia van het Neerenbosch die de top vijf compleet maakten.