New York, Montreal en Stockholm toegevoegd aan Global Champions Tour

/nieuws/nieuws_img/kalender 2019.jpg
kalender LGCT en GCL 2019

Op de kalender van de Longines Global Champions Tour en de Global Champions League debuteert New York. En daarmee blijft de competitie ook in 2019 aanwezig in de USA.

Drie nieuwe steden maken hun opwachting dit jaar. New York, het Canadese Montreal en de Zweedse hoofdstad Stockholm en daarmee heeft de Tour maar liefst 20 evenementen dit jaar. Na een aantal strategische uitbreidingen de afgelopen jaren heeft de Tour zijn voetafdruk definitief gezet in Amerika, Europa, Azië en het Midden Oosten.

Het evenement in New York, een van de grootste steden, zal plaatsvinden op Governors Island met een adembenemend uitzicht op de Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan en zal het laatste evenement zijn van de reguliere events in het seizoen 2019.

New York is toegevoegd aan de bestande vooraanstaande steden zoals Parijs, Londen, Shanghai, Madrid, Mexico City, Rome en Doha in Qatar, gastheer van de spectaculaire openingswedstrijd van 2019 van 28 februari tot 2 maart.

Het 172 hectare grote Governers Island in het hart van New York Harbour, dicht bij Manhattan en Brooklyn, is een voormalige militaire basis die is getransformeerd in een terrein voor sport, kunst en cultuur en omvat de prachtige nieuwe Hills area die op 70 foot boven zeeniveau een prachtig uitzicht biedt op de historische haven.

Jan Tops, president van de LGCT en mede-oprichter van de GCL zei: “We zijn er trots op de aankondiging te kunnen doen van de kalender van 2019 met daarop een van de meest dynamische steden, New York, en de nieuwe evenementen in Montreal en Stockholm waarmee het aantal events in 2019 uitkomt op 20.”

“We brengen de springsport onder de aandacht van nieuwe fans, digitale, en tv-kijkers over de hele wereld door onze events te laten plaatsvinden op de meest adembenemende plaatsen van onder meer de grootste hoofdsteden. We zien het als onze missie om bij te dragen aan groei van de sport en een standvastige toekomst waar alle deelnemende partijen als ruiters, grooms, eigenaren, sponsors en natuurlijk onze loyale en gepassioneerde fans van profiteren.”

“Het LGCT en GCL seizoen 2018 was fantastisch met topsport op alle events. De premiere van de nieuwe GC Prague Playoffs in de O2 Arena bracht een grote verandering in onze sport en het was fantastisch om de feedback te horen van de rijders, de sponsors en de fans. We kijken uit naar een fantastisch seizoen 2019.”

De prestigieuze openingswedstrijd van 2019 zal plaatsvinden in het magnifieke AL SHAQAB in Doha, de hoofdstad van Qatar.

Het seizoen 2018 bracht de competitie naar een ongekend hoog niveau. Elke wedstrijd stond garant voor deelname van de beste ruiters met de beste paarden van de wereld. Fans werden getrakteerd op innovatieve en onderhoudende analyses, vergezeld van virtuele voorstellingen en speciale ‘achter de schermen-verhalen’ met de topruiters en -amazones.

Gedurende het hele seizoen was de Britse ruiter Ben Maher een van de meest consistente ruiters. Hij won zowel het LGCT kampioenschap als individuele ruiter en was tevens het sterkste teamlid van het winnende team London Knights in de GCL.

Zestien ruiters kwalificeerden zich voor de GC Playoffs in Praag met de nieuwe LGCT Super Grand Prix waarin Edwina Tops-Alexander de overwinning naar zich toe haalde. En de finale van de nieuwe GCL Super Cup werd gewonnen door Madrid in Motion na een pittige serie kwalificatierondes.

De nieuwe GCL teams voor het kampioenschap 2019 zullen binnenkort worden bekend gemaakt waarna fans zich zullen opmaken voor het begin van een van de meest opwindende seizoenen in de geschiedenis van deze competitie.