Marc Houtzager met Calimero tweede in Grote Prijs Basel

/images/Marc Houtzager en Calimero.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

In een maar liefst 14 combinaties tellende barrage heeft Marc Houtzager zich met Sterrehof’s Calimero als tweede geplaatst in de Grote Prijs van Basel.

De hoofdprijs werd gewonnen door de Belg Niels Bruynseels die slechts 36.81 seconden nodig had voor zijn omloop met de 10-jarige Delux van T & L.. Marc Houtzager kwam direct na deze prachtrit van Bruynseels de ring binnen en reed een fantastische omloop met Calimero, maar kwam net vierhonderdste tekort om Bruynseels van zijn koppositie af te stoten. Met een mooie tweede plaats is de combinatie het wereldbekerseizoen echter wel weer ijzersterk gestart.

Maar liefst acht van de veertien combinaties wisten foutloos te blijven in de spannende barrage in Basel en ook Maikel van der Vleuten en zijn paard van het jaar 2018, Verdi TN, wisten in het parcours foutloos te blijven. De tijd van 38.10 seconden leverde de combinatie een keurige zesde plaats op in het klassement.

Leopold van Asten plaatste zich met VDL Groep Miss Untouchable als derde Nederlandse combinatie eveneens in de top 10. De omloop van Van Asten was net zo snel als die van de op de derde plaats geeindigde Fransman Philippe Rozier, maar door een onfortuinlijke springfout moest de combinatie genoegen nemen met een negende plaats.

Zondag komen de drie Nederlandse springcombinaties opnieuw in actie in de wereldbekerkwalificatie in Basel.

Klik hier voor uitslagen