20.5 C
New York
dinsdag, juni 28, 2022

Buy now

KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2019 van start

Eind december gaat de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup weer van start. Deze dressuurcompetitie is bedoeld voor de beste Nederlandse Junioren en Young Riders. De zes competitiewedstrijden worden verspreid over het land op gerenommeerde accommodaties verreden.

De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) in de dressuur te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Vorig jaar werd zowel de eerste wedstrijd als de finale bij De Kroo in Nieuw en St Joosland verreden. In die finale kwamen toen Daphne van Peperstraten (Junioren) met Greenpoint’s Cupido en Diana van de Bovenkamp (Young Riders) met Evita Ronia als winnaars uit de bus. Op 27 december gaat ook komend seizoen de competitie weer bij De Kroo van start.

De bij de junioren enorm succesvolle Daphne van Peperstraten, heeft inmiddels met veel succes haar eerste wedstrijden bij de Young Riders gereden. De amazone kijkt al uit naar de komende competitie. “Ik vind het heel belangrijk dat de competitie er is. In de winter is het vaak rustiger met wedstrijden, en met de competitie kun je lekker in het ritme blijven. Daarnaast is het ook heel fijn dat er zo veel jeugdruiters aan de start komen. Daardoor kun je goed meten waar je staat.”

De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2019 bestaat uit zes wedstrijden en wordt afgesloten met een finale. De competities worden verreden op de volgende wedstrijden:

– Donderdag 27 december 2018 – Nieuw en St. Joosland (De Kroo)
– Zondag 27 januari 2019 – Oirschot (RV Klavertje Vier)
– Zaterdag 9 februari 2019 – De Meern (RV De Voornruiters)
– Zaterdag 9 maart 2019 – Berkel-Enschot (RSV De Cavalieren)
– Zaterdag 27 april 2019 – Nispen (RV Argonaut)
– Zondag 12 mei 2019 – Exloo (Hippisch Centrum Exloo)
– Zaterdag 2019 (Finale) – ntb
* Alle wedstrijden en data zijn onder voorbehoud.

Op wedstrijden in het kader van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup rijden de deelnemers de FEI landenproef Junioren en de FEI Prix St. Georges/ landenproef Young Riders.
Om in aanmerking te komen voor een startplaats in de finale, moeten combinaties minimaal aan drie competitiewedstrijden hebben deelgenomen. De beste 12 combinaties uit het klassement plaatsen zich voor de finale waarin alle deelnemers weer met een schone lei beginnen.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,367VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles