NK: Edward Gal rijdt in stromende regen naar Grand Prix zege

/images/Edward Gal 28072018.jpg
Edward Gal en Glock's Zonik in de stromende regen. Foto: Tabitha de Bie

De winnende proef vandaag werd geteisterd door regen en wind en een wapperend zeil op de publiekstribune. Na het groeten ging Edward Gal dan ook breedlachend, zich overgevend aan de omstandigheden van start met zijn proef. Gesteund door het publiek tijdens zijn optreden reed de combinatie vervolgens een sterke proef die zo nu en dan nog eens afgewisseld werd met wat extra regen en wind. De laatste lijn werd lachend door de routinier gereden met een staande ovatie van het publiek. Het resultaat van 79.435 procent werd ook door het publiek enthousiast ontvangen en de score bleek voor het resterende deelnemersveld niet te evenaren.

Gisteren werd de Grand Prix afgelast en verplaatst naar vandaag vanwege de hoge temperatuur. Vandaag hadden de meeste combinaties ideale weersomstandigheden tijdens hun proeven, maar alleen de laatste drie combinaties werden door regen en wind getroffen.

Doorweekt kwam namelijk Diederik van Silfhout na Edward Gal de ring in met Four Seasons en hij reed zich naar de vijfde plaats in het klassement. Laatste starter Madeleine Witte-Vrees liet zich ook niet van de wijs brengen door het weer en eindigde als derde nipt achter Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dreamboy.

Adelinde Cornelissen kwam vandaag tweemaal de baan binnen. Met Zephyr die het allemaal best spannend vond in de ring werd de amazone achtste. Aquiedo had er zin in vandaag en reed naar een mooie 73.348 procent en dat leverde een mooie vierde plaats op.

Morgen na de kür op muziek zal bekend zijn wie zich de Nederlands Kampioen gaat worden. Prolongeert Edward Gal zijn titel of wordt hij misschien nog in de wielen gereden door Hans Peter Minderhoud of Madeleine Witte-Vrees? Morgen zullen we het weten. Bondscoach Rien van der Schaft heeft in ieder geval zijn laatste huiswerk meegekregen voordat hij morgen bekend zal maken met welk team hij naar Tryon vertrekt voor de Wereld Ruiter Spelen.

Klik hier voor startlijsten en programma