Isabell Werth wint met Emilio ook kür op muziek in Aken

/images/Emmelie Scholtens 22072018.jpg
Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Tabitha de Bie


Met 87.625 procent voor haar kür met Emilio heeft Isabell Werth vanmorgen de kür op muziek in Aken weten te winnen. De Duitse amazone nam met haar uitstekend gereden proef ruim twee procent afstand van Kasey Perry-Glass die met een zeer verdienstelijke 85.205 % op een tweede plaats eindigde. De derde plaats was met ruim 85 procent voor Laura Graves en Verdades.

Ruim 78 procent voor Emmelie Scholtens en Apache

Vijftien combinaties namen deel aan de kür op muziek en maar liefst acht van hen zetten een score neer boven de 80 procent. Emmelie Scholtens reed voor Nederland de hoogste score. Met de stoere hengst Apache reed de amazone naar een score van maar liefst 78.625 procent en daarmee stond de amazone ook een poosje aan de leiding in het klassement. Uiteindelijk werd de amazone elfde in het klassement waarmee ze eindigde tussen Adrienne Lyle (USA) en Emile Faurie (GBR). Madeleine Witte-Vrees stuurde haar Cennin naar een stevige 75.570 procent in het klassement, waarmee ze de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat voorbleef in het klassement.

Voor Isabell Werth was de overwinning in de kür helemaal de kers op de slagroom, want na een stakende Emilio in de Grand Prix had de amazone zich al in de Spécial gerevancheerd door de winst te pakken en met haar team de landenwedstrijd te winnen, maar met de overwinning in de kür in eigen huis werd de goede vorm van zowel Werth en Emilio maar weer eens bevestigd.

Bekijk hier de volledige uitslag