NK Reining titels naar Grether, Verboom en Rommelse

v.l.n.r. Jurgen Pouls, Anne Grether en Lia Freriks. Foto: Tabitha de Bie
v.l.n.r. Jurgen Pouls, Anne Grether en Lia Freriks. Foto: Tabitha de Bie


Anne Grether heeft vanavond met een topscore van 150 punten de Nederlandse Kampioenstitel bij de senioren in de wacht gesleept. De amazone bleef met Wimpys Little Tejano routinier Jurgen Pouls met twee punten voor in het klassement. Het brons werd omgehangen bij Lia Freriks en haar paard Ready for Revolution. Zij had tot de twee laatste ritten de leiding in het klassement met 146.5 punten, maar werd in de staart van de wedstrijd voorbijgereden door eerst Anne Grether en vervolgens Jurgen Pouls.

Na afloop van de huldiging van de Nederlands Kampioen waren er voor Jurgen Pouls en Rieky Young bloemen en taart. Beiden werden vandaag nog eens extra in het zonnetje gezet vanwege het behalen van meer dan 100.000,= euro aan prijzengeld door Pouls en meer dan 200.000,= euro prijzengeld door Rieky Young. Mooie verdiensten van beide sporters die op het hoogste niveau van de sport meedoen.

Amber Rommelse Nederlands Kampioen bij de Junioren

Bij de junioren werd het eremetaal omgehangen bij Amber Rommelse en haar paard Vintage GQ. De onderlinge verschillen waren in deze rubriek haast te verwaarlozen, maar met 140 punten rond was het goud welverdiend voor Rommelse die als voorlaatste starter alles op alles reed. Zilver was er voor Talitha Cosynse en haar Big Gun To Trash met 139.5 punten en met eveneens slechts 0.5 punten verschil eindigde Yessie van der Zwan met Spook So Fly op een nette derde plaats in het klassement.

Liselotte Verboom pakt goud bij Young Riders

Er gingen slechts drie deelnemers de strijd aan bij de Young Riders, maar toch slaagden twee van hen er in om de strijd nog eens extra spannend te maken. Zowel Faye van Rijn als Liselotte Verboom slaagden er in om een identieke score te rijden, waardoor beiden nogmaals hun proef moesten tonen aan het publiek om de winnaar vast te kunnen stellen. Faye van Rijn kreeg voor haar tweede proef met Oak O Rima een score van 141 punten en daarna mocht Liselotte Verboom nogmaals de ring in. Met het mes tussen de tanden reed de amazone haar proef, strakke spins, mooie sliding stops werden onder luid gejoel en aanmoediging van het publiek uitgevoerd met als beloning de winnende score, een gouden plak en een NK Titel.