Razendsnelle Adrienne Sternlicht snoept winst weg bij Niklaus Rutschi

/images/Adrienne Sternlicht.jpg
Adrienne Sternlicht met Fantast. Foto: Tabitha de Bie

De tweefasen wedstrijd in Rotterdam leek lange tijd zijn winnaar gevonden te hebben in de Zwitserse ruiter Niklaus Rutschi, maar niets was minder waar. De Amerikaanse amazone Adrienne Sternlicht liet namelijk op onnavolgbare wijze haar paard Fantast door het parcours heen vliegen in slechts 28.59 seconden en eindigde daarmee op het hoogste podium.

Door de snelle Amerikaanse zag Niklaus Rutschi de hoofdprijs aan zich voorbij gaan, maar met zijn mooie tweede plaats mocht ook hij nog een mooie greep in de prijzenpot doen. De derde plaats was voor Doron Kuipers. Doron reed een razendsnelle tweede fase met zijn 10-jarige ruin Charley en was daarmee snel genoeg voor een plaats op het podium.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Franse springruiter Thierry Rozier op vier en Leopold van Asten met VDL Groep Elexia (v. Calvaro Z) op plaats vijf.

Marc Houtzager en Michel Hendrix wisten ook nog een plaatsje in de top tien te bemachtigen vanavond. Beide springruiters gingen gelijk op in de tweede fase en finishten in 31.91 seconden wat een gezamenlijke negende plaats opleverde.

In totaal wisten zeventien combinaties vanavond beide fasen foutloos te doorlopen. Vijftien van hen vielen daarmee ook nog eens in de prijzen.

Klik hier voor uitslagen