Winst voor Wim Vermeir en Daan van Geel op slotdag CSI Twente

/images/Daan van Geel.jpg
Daan van Geel met Escobar. Foto: Tabitha de Bie

Op een ietwat bewolkte en frisse slotdag van CSI Twente stonden voorafgaand aan de Grote Prijs nog twee viersterren rubrieken op het programma. Wim Vermeir won de eerste rubriek en Daan van Geel volgde zijn voorbeeld in de daaropvolgende rubriek.

De eerste van deze twee rubrieken werd gewonnen door de Belgische springruiter Wim Vermeir die met de Winningmood zoon Judge Hof ter Zeedycke het snelst alle punten en de joker wist te verzamelen op de hindernissen in het parcours. De tweede plaats werd gedeeld door Kristian Houwen met Drop Shot Vm en Jarno van Erp met Bugatti Go die beiden in exact 56.72 seconden de klok wisten stil te zetten. De top vijf werd in deze rubriek compleet gemaakt door de Italiaanse springruiter Riccardo Pisani met Bond Lover en de Ierse ruiter Conor Drain met Fieldmaster op plaats vijf. In totaal slaagden ruim de helft van alle combinaties er in alle punten in deze rubriek te verzamelen.

Air Jordan Z zoon vliegensvlug naar overwinning

In de tweede rubriek ging het vanmiddag niet alleen om de snelheid en de handigheid van de combinaties, maar ook om het verzamelen van punten voor de Longines Ranking. Onder andere de Amerikaanse amazone Beezie Madden wist een razendsnelle omloop te rijden met haar nog jonge merrie Jiva, maar het kon nog sneller zo bewees de Duitse springruiter Marcel Marschall die nog eens ruim anderhalve seconden sneller wist te rijden dan de Amerikaanse amazone. Ook Pieter Clemens was met zijn Corelli een fractie sneller dan Madden, toch moesten bovengenoemde snelheidsduivels uiteindelijk hun meerdere erkennen in Daan van Geel en de 9-jarige hengst Escobar (v. Air Jordan Z) die in de staart van de wedstrijd als enige onder de 66 seconden wist te rijden.

Klik hier voor alle uitslagen