World Para Reining Challenge tijdens Equita in Lyon

/images/Reining 2018.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het Franse Lyon wordt dit jaar gastvrouw van de allereerste World Para Reining Challenge. De wedstrijd wordt verreden tijdens Equita Lyon dat van 31 oktober t/m 4 november wordt gehouden. De organisatie is in handen van de World Para Reining Organisatie, die als doelstelling heeft para-reining wereldwijd op de kaart te zetten.

Tijdens de wereldruiterspelen in Tryon ontbreekt het onderdeel para-reining helaas op het programma, maar gelukkig biedt Equita Lyon een mooi alternatief aan de Para Reining sport. In de teamcompetitie zal worden gestreden tussen verschillende landenteams met elk drie ruiters per team. Naast de landenwedstrijd zal er ook een individuele competitie verreden worden.

In 2017 haalde team Canada tijdens het WK Para Reining in Ermelo het goud binnen en Team Nederland eindigde op een mooie vijfde plaats. Het is nog niet bekend gemaakt welke combinaties zullen gaan deelnemen in Lyon.

Naast para-reining vormt Equita ook het strijdtoneel voor de NRHA European Derby en wereldbekerwedstrijden dressuur en springen.