5.9 C
New York
donderdag, januari 20, 2022

Buy now

‘Lean on Pete’ geen doorsnee paardenfilm

Het avontuurlijke drama ‘Lean on Pete’ vertelt het verhaal over de zoektocht van een eenzame 15-jarige Amerikaanse jongen die hunkert naar menselijke warmte. In zijn zoektocht bouwt hij een liefdevolle vriendschap op met het renpaard Lean on Pete, die hem vergezeld tijdens een barre tocht door woest Amerikaanse landschap. Lean on Pete is een rauw, meeslepend en ontroerend verhaal dat zich afspeelt in een grimmig Amerikaans landschap, waarbij je er haast niet aan ontkomt een traantje weg te pinken.

“Laat je huilen om het paard en de jongen die van hem houdt”.

~Joe Morgenstern-Wall Street Journal~

Het verhaald begint met de verhuizing van de 15-jarige Charley Thompson (Charlie Plummer) en zijn alleenstaande vader Ray (Travis Fimmel) naar het plaatsje Spokane. Het leven van Charley kenmerkt zich door weinig zekerheden en hij is veelal op zichzelf aangewezen. Op een dag loopt Charley langs de lokale renbaan en daar ontmoet hij paardentrainer Del Montgomery (Steve Buscemi). Charley gaat aan het werk bij Del en maakt kennis met jockey Bonny (Chloë Sevigny) en het renpaard Lean on Pete.

“Hij is geen huisdier, het is maar een paard!”

Wanneer Del besluit dat Lean on Pete naar de slacht moet worden gestuurd besluit Charley er met het paard vandoor te gaan.

Tijdens de gevaarlijke tocht die Charley met Lean on Pete onderneemt door de uitgestrekte wildernis in de hoop zijn tante te vinden die hij al in geen jaren heeft gezien groeit de band tussen de jongen en het paard.

Première

De film Lean on Pete is gebaseerd op het gelijknamige boek van Willy Vlautin en is geregisseerd door Andrew Haigh. De film gaat op 31 mei in première.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,120VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles