5.9 C
New York
donderdag, januari 20, 2022

Buy now

Jonelle Price winnares Badminton Horse Trials

Voor het eerst sinds 2007 is de Badminton Horse Trials gewonnen door een eventing amazone. De Nieuw Zeelandse Jonelle Price, echtgenote van eventingruiter Tim Price,  heeft op de slotdag van de Trials haar koppositie weten te behouden door ook het afsluitende springparcours foutloos te blijven.

“Badminton is één van de grootste wedstrijden”, reageerde de amazone na haar overwinning. “Ik begon me al af te vragen of er ooit nog een overwinning voor mij in zou gaan zitten en dat maakt deze overwinning extra speciaal.”

Door de overwinning van Jonelle Price slaagde kanshebber Oliver Townend er niet in om de Grand Slam te winnen. Met Ballaghmor Class maakte de eventingruiter twee springfouten en zakte hij terug naar een vijfde plaats in het eindklassement en daarmee waren zijn kansen voor de Grand Slam verkeken. Met Cooley SRS, die in Badminton zijn eerste viersterrenwedstrijd reed, bleef Townend foutloos in het springparcours en werd hij tweede in het eindklassement.

De Britse Rosalind Canter eindigde op een derde plaats in het eindklassement en Gemma Tattershall werd vierde. Olympisch Kampioen Michael Jung moest ditmaal genoegen nemen met een tiende plaats in het eindklassement.

Pensioen

Voor Andrew Nicholson verliep de slotdag niet zoals voorzien. Zijn 18-jarige paard Nereo kwam vanmorgen niet door de laatste veterinaire inspectie. Na afloop van de wedstrijd kwam Nereo nog eenmaal in de ring, alwaar Nicholson het pensioen aankondigde van zijn toppaard. Vorig jaar won Andrew Nicholson de Badminton Horse Trials met Nereo en in 2012 behaalde de combinatie teambrons tijdens de Olympische Spelen.

Bekijk hier de uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,120VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles