24.9 C
New York
maandag, augustus 2, 2021

Buy now

Scott Brash wint eerste Grand Prix van het LGCT seizoen 2018

Met een fenomenale winst in de LGCT Grand Prix van Mexico City creëerde tweevoudig LGCT kampioen Scott Brash zicht op een historische drievoudige kampioenstitel. Dat deed hij met de zeventienjarige merrie Ursula XII. “Ik ben ongelooflijk blij met deze overwinning”, aldus Scott vlak voordat hij plaats nam op het podium. “Ursula is 17, dat ze dit doet betekent veel voor ons allemaal.”

Brash stelde met deze overwinning zijn startplaats veilig voor de nieuwe GC Play Offs in Praag in december dit jaar. Elke LGCT Grand Prix-winnaar van dit seizoen zal in de Tsjechische hoofdstad van start gaan in de LGCT Super Grand Prix. Brash: “Dat is een fantastische competitie voor ons en ik denk dat het heel spannend wordt in Praag. Het is een totaal nieuw concept en voor het eerst gaat de LGCT indoor.”

33 Combinaties kwalificeerden zich voor de LGCT Grand Prix

De eerste foutloze ronde kwam van Paola Amilibia (ESP) met de 15 jaar oude merrie Prunelle d’Ariel. Alberto Zorzi (ITA) volgde en al snel zette ook de Duitser Daniel Deusser met de hengst Tobabo Z een foutloze ronde neer.

Tweevoudig GCLT kampioen Scott Brash (GBR) en de merrie Ursula XII slaakten een zucht van verlichting nadat de balk van de laatste oxer gevaarlijk werd getoucheerd maar bleef liggen. En de Belg Jerome Guery en Garfield de Tiji des Templiers liet de vijfde foutloze ronde zien.

Een barrage is niet compleet zonder de snelle Eric Lamaze (CAN). Ook hij kwalificeerde zich met zijn merrie Fine Lady. De Mexicaan Nicolas Pizarro en Ares werden door het enthousiaste publiek met luid gejuich in de ring ontvangen en ook hij kwalificeerde zich, net als Gerco Schröder (NED) die met Glock’s Londen een super ronde liet zien.

In totaal acht combinaties dus in de finale. Aan Paola Amilibia de ondankbare taak om als eerste van start te gaan met Prunella d’Ariel. Vier strafpunten verschenen er op het scorebord.

Alberto Zorzi en Contango schoten uit de startblokken en bleven foutloos in de indrukwekkende tijd van 40,37 seconden. Daniel Deusser en Tobago Z gingen briljant rond met een aantal meesterlijke wendingen en stopten de tijd na 40,31 seconden.

Vierde starter Scott Brash (GBR) hield het hoofd koel en ging indrukwekkend rond op Ursula XII. Richting de laatste lijn gaf de merrie alles en met grote sprongen galoppeerde ze naar de te kloppen tijd van 38,65 seconden.

Nog maar drie ruiters stonden tussen Scott en het winnen van de eerste LGCT Grand Prix van het seizoen in. De eerste was de mega gevaarlijke Eric Lamaze en Fine Lady. Alles haalde het duo uit de kast en de klok stopte op 37,52 seconden maar de balk van de laatste hindernis bleef niet liggen.

De Mexicaan Nicola Pizzaro deed een dappere poging maar liep tegen vier fouten aan in 40,80 seconden. Hij eindigde als vijfde. Een prachtig resultaat voor deze thuisrijder.

De laatste combinatie was Gerco Schröder met Glock’s Londen. 40,83 seconden en vier fouten werd zijn eindresultaat met een zesde plaats in het eindklassement.

Scott Brash: “Deze ring was fantastisch voor Ursula. Ik kon haar grote galop echt benutten maar het was een zeer competitieve barrage en we hebben gedaan wat we konden.”

Bekijk hier de volledige uitslag

Bekijk hier de stand in de ranking

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,881VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles