Nipt goud voor Adelinde Cornelissen en Fleau de Baian

/images/Adelinde en Fleau 04032018.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Met de winnende proef op de eerste dag van de KNHS Indoor Kampioenschappen had Adelinde Cornelissen met haar Fleau de Baian de basis gelegd voor de titel in de Lichte Tour. Vandaag in de Kür, de Pavo prijs, won de combinatie niet, maar de gemiddelde score was nipt genoeg voor de titel. Met de geweldig bewegende Farzana G eindigde Mara de Vries met en achterstand van 0.011% als tweede.

Kampioene Adelinde Cornelissen was dik tevreden met de verrichtingen van de hengst. “De eerste proef was heel goed”, vertelt Adelinde. “De Kür had beter gekund. We hadden geen grote fouten, maar ik kwam een tikkie achter op de muziek. Dan ga je net iets teveel op de muziek zitten letten en dan is de fine-tuning net iets minder, maar ik ben er blij mee. Hij loopt super constant. We gaan nu rustig doorwerken naar de Grand Prix en hij gaat vijf dagen naar het KWPN verrichtingsonderzoek om goedgekeurd te kunnen worden. Daarna moeten we ook kijken hoe de sport en dekdienst te combineren zijn. Hij wordt in augustus pas acht jaar, ik wil echt niets forceren. We zullen wel zien hoe het gaat, misschien kan Fleau van de zomer nog een paar keer mee internationaal Lichte Tour lopen om wat extra ervaring op te doen.”
Adelinde prijst het karakter van de volle broer van haar voormalige topper Parzival. “Hij lijkt echt op Parzival in zijn werklust en doorzettingsvermogen, maar gelukkig absoluut niet in kijkerigheid. Deze is echt veel nuchterder.”

Mara de Vries had de handen vol vandaag aan de geweldig bewegende Farzana G, maar loodste de imponerende merrie heel knap door de proef. Een tweede plaats in de Kür en in het kampioenschap werd hun deel. Brons ging naar Diederik van Silfhout met de grote bruine Scenario 2.

Hoogste score

De hoogste score in de Kür die vandaag gereden werd door de finalisten van het Lichte Tour werd behaald door Jasmien de Koeyer die met Esperanza net geen 74% scoorde. In de eerste proef scoorde zij echter 71.030% waardoor ze uiteindelijk bleef steken op de vierde plaats.

Bekijk hier de uitslagen