maandag, maart 25, 2024

Isabell Werth wint Grand Pix dressuur op Jumping Amsterdam


De FEI wereldbeker Grand Prix dressuur is vanmiddag gewonnen door de Duitse amazone Isabell Werth met haar merrie Weihegold OLD.

De overwinning leek heel even niet vanzelfsprekend voor de amazone die in de afgelopen jaren al meerdere successen wist te behalen op Jumping Amsterdam. In de uitgestrekte draf leek de power te ontbreken en bij de wissels ontstonden problemen. De amazone liet zich hierdoor niet afleiden en vervolgde met een grote lach op haar gezicht haar proef en met succes! Op het protocol pronkten diverse negens en tienen voor de piaffe-passage en daarmee verzekerde de amazone zich van een hoge eindscore en de uiteindelijke overwinning.

Het publiek toonde zich razend enthousiast over het optreden van de amazone en haar sportieve reactie op de uitvoering van de wissels en trakteerde de combinatie op een luid en welgemeend applaus. Ook Imke Schellekens Bartels stak haar bewondering voor de amazone niet onder stoelen of banken en noemde de amazone ‘de beste van de wereld’. De proef werd beloond met ruim 80 procent en daarmee was de overwinning een feit. Het laat te raden over wat het percentage had kunnen zijn als de wissels vandaag goed gelukt waren, want naast de onfortuinlijke vier voor dit onderdeel pronkten er namelijk diverse negens en zelfs tienen op het protocol.

Landgenote Helen Langehanenberg reed zich met Damsey FRH zeer verdienstelijk naar de tweede plaats met een percentage van 76.939 procent na een nette proef zonder echte foutjes. Patrik Kittel ging voortvarend van start met Deja. De beoordeling van piaffe en piaffe-passage was aan de lage kant in vergelijking met de rest van de resultaten, maar het waren vooral de wissels om de pas die de eindscore van de Zweedse ruiter drukte. De ervaren Zweedse dressuurruiter herpakte zich uitstekend om vervolgens op een eindscore van 74.283 procent en een derde plaats uit te komen.

Edward Gal eindigde met Glock’s Zonik N.O.P. net buiten het podium op een fractie afstand van Patrik Kittel. Edward Gal reed een proef waarbij de kwaliteiten van Zonik goed tot uiting kwamen, vooral in de drafgedeelten. De wissels verliepen vandaag niet helemaal soepel en niet alle onderdelen in de galop verliepen vlekkeloos.

Morgen komt Edward Gal nogmaals in actie samen met de overige veertien hoogst genoteerde combinaties van vandaag. De uitkomst van de kür op muziek zal dan gaan uitmaken welke combinatie gekroond zal worden tot winnaar.

De kür op muziek start morgen om 12:30 uur.

Bekijk hier de uitslag van de Grand Prix

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles