Winst voor Kim Emmen en Nick van den Broek op Indoor Drachten

/nieuws/nieuws_img/springen 29112017.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Op de slotdag van het eerste weekend van Indoor Drachten stonden nog drie rubrieken op het programma. De eerste was de Small Tour tweefasen rubriek op 1.35m met een deelnemersveld van 49 internationale combinaties. Bijna de helft van het deelnemersveld wist beide fasen foutloos te springen. Het was uiteindelijk Nick van den Broek met de merrie Dubai Hbc (v. Cantos) die met een tijd van slechts 24.88 seconden de overwinning in de wacht wist te slepen. De combinatie wist als enige een tijd onder de 26 seconden neer te zetten. De op een na snelste combinatie bestond uit Rink-Jan Dijkstra en de 18-jarige merrie Ferna. En Remco Been maakte de top drie compleet met de merrie Mine That Bird (v. Carthino Z).

Kim Emmen wint Medium Tour

De Medium Tour op 1.40m werd vervolgens gewonnen door Kim Emmen en de schimmelruin Ascatano Z (v. Asca Z). De amazone wist in de zeven combinaties tellende barrage in 38.08seconden de winnende tijd neer te zetten na een foutloze omloop. Maud Roosendaal volgde met El Divo (v. Lord Sandro) op plaats twee en Hilde Woudstra maakte het podium compleet na haar foutloze rit met Titania (v. Clinton) in 40.39 seconden. Jasmijn Kloet reed haar barragerit met de merrie Elita behoedzaam en dat leverde de amazone een mooie vierde plaats op. De snelste tijd in de barrage was voor Robert Vos en de ruin Don Gretzky. De combinatie had slechts 36.16 seconden nodig om het parcours af te leggen, maar doordat er een springfout werd gemaakt bleef de combinatie uiteindelijk steken op de vijfde plaats in het eindklassement.

Vanmiddag sluit de eerste helft van Indoor Drachten af met de Grote Prijs van Drachten, waarbij 55 internationale combinaties van start zullen gaan. Donderdag gaat Indoor Drachten weer verder met opnieuw mooie springrubrieken.

Bekijk hier alle uitslagen