Snelle Jennifer Pedersen wint Grote Prijs Indoor Drachten

/images/indoorhindernis14012018.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Zojuist heeft een razendsnelle Jennifer Pedersen de met twee sterren gedoteerde Grote Prijs op Indoor Drachten gewonnen. De amazone was een krappe seconde sneller dan Jur Vrieling die de tweede plaats in het klassement opeiste.

Vijfenvijftig combinaties gingen vanmiddag in Drachten van start in de slotrubriek om de Grote Prijs. Zestien combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage en onder hen maar liefst 11 Nederlandse combinaties, waarmee de kans op een Nederlandse overwinning in theorie groot was.

De eerste tijd in de barrage werd neergezet door Jelmer Hoekstra met Alonso (v. Casco). De combinatie klokte met 34.75 seconden een snelle tijd, maar moest daarvoor wel vier strafpunten incasseren wegens een springfout. Robin Ingvarsson (ZWE) mocht als tweede van start en zette de tijd met 36.89 seconden op scherp voor de concurrentie. Achtste starter Dennis van den Brink slaagde er middels een prachtige omloop in om een krappe seconde onder de tijd van Ingvarsson te duiken en nam de leiding over in het klassement. Heel erg lang kon Van den Brink echter niet van zijn koppositie genieten, Jur Vrieling wist met Baltic VDL in 35.09 seconden namelijk nog eens flink onder zijn tijd door te rijden en nam de leiding over in het klassement.

Het resterende deelnemersveld moest vervolgens de nodige risico’s nemen in het parcours om nog in aanmerking te kunnen komen voor een plek op het podium. Kim Emmen slaagde er met de hengst Delveaux in om een mooie foutloze omloop neer te zetten in 36.36 seconden en daarmee was ze net iets sneller dan Ingvarsson.

Snel, sneller, snelst

Het was de Deense Jennifer Pedersen met haar schimmelruin Didam 2 die het Nederlandse feestje kwam verstoren. De amazone reed een fenomenale omloop en was daarmee een krappe seconde sneller dan Jur Vrieling die daardoor op de tweede plaats terecht kwam. Laatste starter Annelies Vorsselmans deed ook nog een duit in het zakje. De amazone had voor haar omloop met Wilandro 3 35.31 seconden nodig en daarmee bleef ze Dennis van den Brink voor die hierdoor op een vierde plaats terecht kwam, net buiten het podium.

Bekijk hier de uitslag