Koos de Ronde pakt volle mep Wereldbekerpunten in Boedapest

/images/aangespannen 04122017.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Geheel onverwacht won Koos de Ronde (Zwartewaal) vanavond voor de derde keer op rij de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Boedapest. De Ronde had zich evenals IJsbrand Chardon (Schipluiden) en de Zwitser Jérôme Voutaz gekwalificeerd voor de Winning Round over hetzelfde parcours, maar was niet blij toen hij met 10 strafpunten voor afgeworpen balletjes de piste verliet.

“Ik dacht dat IJsbrand en Jérôme het zouden uitvechten om de eerste plaats en dat mijn kansen verkeken waren. Ik ben ook niet meer gaan kijken, maar toen kwam mijn vrouw Marie me vertellen dat Ijsbrand er drie balletjes af had en vervolgens reed Jérôme er vier af zodat ik onverwachts toch won,” aldus een blije Koos de Ronde.

De Ronde besloot na de eerste wedstrijd op zaterdag zijn achterpaard Amadeo te vervangen door de bonte Halloween: “Het was een heel technisch parcours, eigenlijk té technisch om mooi te kunnen zijn. Halloween is technisch beter dan Amadeo en dit bleek ook wel, want ik was maar liefst zeven seconden sneller dan zaterdag. De eerste ronde liep vandaag top, in de Winning Round had ik twee balletjes en ik ging er van uit, dat ik derde zou worden. Maar Chardon en Voutaz vielen aan en maakten fouten en als je in dit parcours eenmaal uit je ritme bent, kom je ook niet meer in. Dus vandaag had ik een tikkie geluk!”
Voutaz eindigde op de tweede plaats, voor Ijsbrand Chardon, die er drie balletjes af reed. Wereldbekerdebutant Bram Chardon eindigde op de vierde plaats in Boedapest en was goed tevreden: “Op zaterdag liep mijn span echt geweldig en zette ik een tijd neer die dit weekend niet meer verbeterd werd. Na een iets tegenvallende tweede manche op zaterdag begon ik vandaag wat voorzichtiger en nam ik bewust minder risico. Het was echt jammer dat ik een pechbal had in het laatste deel van het parcours, maar dit span is zeer veelbelovend. Het was onwijs gaaf om hier te rijden en ik weet zeker dat ik met dit span kan winnen, maar of dat dit seizoen al is, dat weet ik niet!”

Uitslagen CAI-W Boedapest 2017
1. Koos de Ronde (NED) 247,74
2. Jérôme Voutaz (SUI) 250,89
3. IJsbrand Chardon (NED) 251,89
4. Bram Chardon (NED) 123,18
5. József Dobrovitz jr. (HUN) 130,07
6. Benjamin Aillaud (FRA) 141,94
7. József Dobrovitz (HUN) 164,56

Stand na 3 van de 7 wedstrijden:
1 Boyd EXELL 20
2 IJsbrand CHARDON 12
3 Koos DE RONDE 10
3 Edouard SIMONET 10