JIM: Willem Greve wint openingsrubriek in Maastricht

/images/WG 11102017.jpg
Willem Greve met Carrera (archief). Foto: Tabitha de Bie

De driesterren openingsrubriek van Jumping Indoor Maastricht is vandaag gewonnen Willem Greve met de schimmelhengst Carrera.

Greve wist de 1.40m rubriek op tijd glansrijk te winnen door als enige van de 72 deelnemende combinaties een foutloze omloop in een tijd onder de 59.64seconden neer te zetten. Het podium van deze rubriek bestond vandaag overigens volledig uit Nederlandse combinaties.

Routinier Eric van der Vleuten reed de 12-jarige merrie Quivive S Z (v. Quasimodo Z) naar een mooie tweede plaats in 60.30 seconden en dat was ruim sneller dan de tijd die Hendrik-Jan Schuttert nodig had voor zijn omloop met Expensive (v. Unaniem). De tijd van 65.10 seconden was echter wel ruim voldoende voor Schuttert om de derde plaats in het klassement te kunnen bemachtigen.

Olivier Philippaerts (BEL) had met zijn H&M Legend of Love (v. Landzauber) krap twee seconden meer nodig voor zijn omloop en eindigde achter Hendrik-Jan Schuttert op plaats vier. Hij bleef daarmee echter wel de Zweedse amazone Karin Martinsen voor die met haar 9-jarige merrie Cajza Cavat (v. Caressini L de top vijf compleet maakte.

Kevin Beerse met Heldia en Michel Hendrix met Entertainer wisten zich ook nog in de top tien te nestelen. Zij legden beslag op plaats zes en negen.

Bekijk hier de uitslag