Military Boekelo: alle paarden goed door veterinaire keuring

/nieuws/nieuws_img/Tim Lips 04102017.jpg
Tim Lips met Bayro. Foto: Michael Gale | michaelgale.nl

De military van Boekelo Enschede is, zoals dat al sinds 1971 het geval is, van start gegaan met de veterinaire keuring, waarbij maar liefst 99 combinaties voor de jury en veterinair verschenen.

Alle 99 paarden kregen het “passed” te horen, waardoor niets meer hun deelname aan de wedstrijd in de weg staat. Veel belangstelling ging uit naar Zara Tindall, de dochter van de Britse Prinses Ann en kleindochter van Koningin Elisabeth en Prins Philip. Ook haar paard, de in Ierland gefokte The Precious One, kreeg zonder mankeren het groene licht.

Datzelfde gold voor de paarden van de Nieuw Zeelanders Mark Todd en Blaith Tait en de Duitsers Andreas Dibowski en Julia Mestern. Deze vier eventingruiters wisten in het verleden al tweemaal de wedstrijd winnend af te sluiten en gaan nu hun best doen om de eerste ruiter te worden die deze wedstrijd als eerste voor de derde maal op naam weet te schrijven.

Duitsland en Groot-Brittannië komen beide met een zeer sterk team aan de start, omdat de Military van Boekelo Enschede de beslissing gaat brengen in de strijd om de FEI Nations Cup competitie 2017. Groot-Brittannië gaat aan de leiding, maar heeft slechts tien punten voorsprong op de Duitsers.

Ook wordt er met belangstelling gekeken naar de prestaties van het Nederlandse team, dat eveneens strijdt om de individuele Nederlandse titel. Dit team bestaat uit de regerend Alice Naber, Jordy Wilken, Renske Kroeze en Sanne de Jong. Alice Naber-Lozeman rijdt ACSI Peter Parker. Mocht zij haar Nederlandse titel weten te prolongeren dan vormt zij samen met Eddie Stibbe een uniek duo, dat voor de vijfde achtereenvolgende maal de Nederlandse titel in deze discipline weet te veroveren. Jordy Wilken start Chapeau Spirit, Renske Kroeze rijdt Henri Z en de debutante in Boekelo Sanne de Jong brengt Enjoy aan de start.

Donderdag rond 09.00 uur gaat de eerste ruiter van start in de dressuur, het eerste onderdeel van deze wedstrijd, op het geheel gerenoveerde terrein van Het Teesinkbos.

klik hier voor startlijsten