21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Array

Mooi KNHS kampioenschap eventing pony’s

Vandaag is in het Limburgse Ysselsteyn het KNHS kampioenschap eventing voor pony´s verreden. Het was een natte, maar mooie titelstrijd waarbij vier titels werden verdeeld. In de klasse Z was het Britt van Rijsewijk die met haar EK pony Orchid´s Tigersun de titel greep.

Bondscoach Mans Buurman was vandaag ook in Ysselsteyn om naar de ponytalenten te kijken. “Het was een mooie, pittige cross, zeker niet simpel”, vertelt Mans. “Jammer dat er vanmorgen zoveel regen is gevallen want daardoor was het echt nat, maar het water zakte gelukkig wel snel. Het springen was niet te hoog, daar was duidelijk rekening gehouden met de bodem. Aan de omvang van het deelnemersveld was vandaag goed te zien dat de sport in de breedte aan het groeien is, dat is mooi want dat moet ook voor de toekomst.”

Ervaren kampioene

In de zwaarste klasse vandaag, de Z-klasse, was aan de uitslag goed te zien dat de cross pittig was. Ook de tijd speelde een belangrijke rol. Van de acht combinaties die foutloos wisten te blijven, bleef er slechts één binnen de tijd. Na de dressuur en het springen ging Elise Otto aan de leiding, maar zij ging helaas in een wending in de cross onderuit met haar pony. Het was de latere kampioenen die als enige binnen de tijd bleef. Britt van Rijsewijk maakte daarmee haar lichte achterstand na het springen goed.
De 15-jarige amazone vertelt; “De dressuur ging vandaag voor ons best goed, in het springen kregen we een pech balk en de cross ging heel fijn. Ik vond het een mooie cross met best wat pittige dingen er in. Voor mij is het een top einde van een super seizoen. Vorig jaar reed ik in Ysselsteyn met Tigersun mijn eerste wedstrijd in het M, het was echt een geweldig jaar”
Britt kwam met haar pony Orchid´s Tigersun, die vroeger door Abe Litjens werd gereden, ook uit op het EK eerder dit jaar in Hongarije. Met het team werd Nederland daar vierde en Britt werd in het individuele klassement knap tiende.Achter Van Rijsewijk werd Astrid van den Berg met Candaz tweede en Kristy Snepvangers met Chanel derde. Ook Snepvangers reed dit jaar het EK, maar dan met haar andere pony Robin Hood.

Ook in de M-klasse moesten de combinaties flink aan het werk. Slechts drie combinaties bleven uiteindelijk foutloos en die stonden dan ook alle drie op het podium. Djoeke van Ijzendoorn kreeg het kampioenslint omgehangen. In de L-klasse voor D pony´s won Lisa Joosse met Bo, de combinatie wist al direct in de dressuur zeer goed te scoren. Dhidey Hulshof was met Don Passoa de beste in de L-klasse voor C-pony´s .

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles