Na regen komt….Horse Event!

/images/HE 2017.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na regen komt…Horse Event!
Gelukkig maar, want na een zeer vochtige start op vrijdag en een tot grote teleurstelling leidende noodgedwongen afgelasting op zaterdag stond het publiek vanmorgen al vol verwachting vroeg in de rij voor de slotdag van dit grootse paardenevenement.

Op vrijdag was het evenement al gezellig druk en zat de stemming er ondanks de aanhoudende regen bij zowel deelnemers, standhouders en publiek er goed in. Helaas liet de regenval ook zijn sporen na op het evenemententerrein en moest de organisatie de moeilijke beslissing nemen om de uitverkochte zaterdag af te gelasten. Gelukkig werden de omstandigheden halverwege de zaterdag een stuk beter, waardoor het evenement vandaag met wat kleine aanpassingen in het programma alsnog kon doorgaan.

Via de verkeersinformatie op de radio was vanmorgen al te horen dat de toestroom richting het uitverkochte evenement massaal was, maar eenmaal aangekomen op het terrein kon men optimaal van een veelvoud aan clinics, shows en stands.

Horse Event trekt jaarlijks duizenden bezoekers die naar het grootschalige evenement komen om daar hun idolen van dichtbij te zien, interessante clinics en workshop te volgen of juist om op koopjes te jagen bij de talrijke stands op het terrein. Ook voor de smaakpapillen valt er altijd van alles te beleven. Van een frietje tot een portie kibbeling, van smoothie tot broodje beenham in alles was voorzien.

Zo ook bij de diversiteit in clinics van Western rijden tot voltige, van springen tot stokpaardrijden, van gezondheid tot verzorging. Over bijna elk onderwerp was er wel een stand of clinic te vinden. Bij vrijwel elk demonstratie terrein stonden overdekte tribunes opgesteld voor het comfort van het publiek.

Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van de landmacht in de vorm van de 43e Gemechaniseerde Brigade die, met onder andere een spectaculaire show met paarden, wapens en kanonnen, ook op het terrein aanwezig waren met diverse stands, waarbij zelfs een klimwand en schietbaan niet ontbraken.

De lijst met clinicgevers is te lang om op te noemen, maar onder hen bevonden zich Rieky Young, Jennifer Sekreve, Bastiaan de Recht, Adelinde Cornelissen, Jacques Poppen, Jesse Drent en nog heel veel anderen. De veelzijdige Franse amazone Clémence Faivre verzorgde dit jaar met haar Lusitano Gotan de hoofdact.

Klik hier voor foto’s