Vechtlust brengt Oranje naar plaats 2 in Nations Cup, Brazilië wint

/images/FEI NC hindernis 28072017.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Nederland is vanmiddag na een pittige strijd tweede geworden in de landenwedstrijd in Hickstead. Brazilië won deze wedstrijd met slechts vier strafpunten op het scorebord.

De Nederlandse springequipe onder leiding van bondscoach Rob Ehrens ging vanmiddag, met direct een foutloze omloop van Harrie Smolders, voortvarend van start in de landenwedstrijd in Hickstead. Ook Ruben Romp reed een mooie foutloze omloop met Audi’s Teavanta II C Z, maar moest wel één strafpunt voor tijdsoverschrijding noteren. Minder fortuinlijk verliepen de ritten van Gerco Schröder en Jur Vrieling, beiden moesten dertien strafpunten bijschrijven, waardoor Nederland de eerste ronde op een zesde plaats afsloot met veertien strafpunten na streepresultaat. Alleen het Duitse team slaagde erin drie foutloze omlopen neer te zetten en ging met nul strafpunten door naar ronde twee.

In die tweede ronde vochten de Oranje ruiters zich echter terug de wedstrijd in en reden Harrie Smolders, Ruben Romp en Jur Vrieling alle drie een foutloze omloop. Voor Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc wilde het opnieuw niet lukken, maar doordat deze combinatie het streepresultaat werd bleef het team staan op de veertien strafpunten uit de eerste omloop en plaatsten de ruiters zich als tweede in deze landenwedstrijd.

Voor Duitsland wist alleen Marcus Ehning foutloos te blijven met Comme Il Faut 5 en bleven er uiteindelijk zestien strafpunten staan voor het team, waardoor zij terugzakten naar een uiteindelijke gedeelde plaats in het klassement samen met Zwitserland. De grote winnaar werd uiteindelijk Brazilië. Dit team had vier punten staan uit de eerste ronde en wist drie foutloze omlopen neer te zetten in de tweede ronde en werd hierdoor met slechts vier strafpunten de winnaar van deze landenwedstrijd.

Met de punten die deze tweede plaats voor Nederland oplevert lijkt een finaleplaats, met alleen nog de landenwedstrijd in Dublin te gaan, steeds waarschijnlijker.

Bekijk hier de volledige uitslag