Noodweer legt EK pony’s stil

/images/noodweer.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Zojuist is de landenwedstrijd dressuur op het Europees kampioenschap voor pony´s in Hongarije stilgelegd vanwege noodweer. Het was de bedoeling de wedstrijd later te vervolgen, maar zojuist is besloten de resterende vijf ruiters morgen te laten rijden omdat de weersvoorspelling te slecht is.

“Het is echt noodweer hier met vreselijke regen, onweer en bliksem ”, vertelt bondscoach Monique Peutz. “Gelukkig hebben wij goede hoog gelegen stallen en staan de pony´s droog. Anderen hebben minder geluk en zijn met man en macht aan het werk om de stallen droog te krijgen.” Alle Nederlandse ruiters zijn geweest en het team staat op een vierde positie. Bij een hele goede rit van de laatste Belgische combinatie kunnen die Nederland eventueel nog voorbij gaan. Duitsland is al zeker van goud en ook oppermachtig in de individuele wedstrijd.

Scores van de Nederlandse ruiters:
Brandy Bos (Naarden) Charming Foret, 72.128%
Marten Luiten (Winschoten) – Movie Star, 71.179
Micky Schelstraete (Gemonde) – Elin´s Noncisdador, 69.257%
Sam Oudhof (Nijeberkoop) – Bodethal´s Kosima, 69.179%

Alle uitslagen zijn te vinden via www.kaposvarpony2017.hu