Laura Renwick de snelste in het Jachtspringen op CSI Twente

/images/Laura Renwick 09072017.jpg
Laura Renwick. Foto: Tabitha de Bie

Voorafgaand aan de Grote Prijs van Twente stond het jachtspringen nog op het programma. Middels een razendsnelle rit van Laura Renwick en haar merrie MHS Washington snoepte de Britse de overwinning weg bij Robert Vos, die zijn zinnen had gezet op het winnen van de hoofdprijs een Mercedes Smart.

Robert Vos ging voorafgaand aan de rit van Renwick nog aan de leiding met Carat (v. Cardento). De combinatie had al een spectaculaire prestatie neergezet met een tijd van 50.74 seconden, maar zag de overwinning door zijn handen glippen toen de Britse amazone na hem liet zien dat het nog een tandje sneller kon.

De winnaar van de Grote Prijs van 2016 Philip Rüping finishte in 51 seconden met Chalypsa (v. Chacco Blue) en dat leverde de Duitse springruiter de derde plaats op in het klassement.

De Italiaanse Gianni Govoni reed zich met de merrie Winn Winn ook in de prijzen. Zijn omloop in 51.58 seconden leverde hem een nette vierde plaats op. De top vijf werd compleet gemaakt door Guy Williams (GBR) die zijn hengst Rouge de Ravel (v. Ultimo van ter Moude) in 52.61 seconden door het parcours heen stuurde.

Bekijk hier de uitslag