Grote Prijs van Twente naar razendsnelle Laura Renwick

/images/Laura Renwick 1 09072017.jpg
Laura Renwick. Foto: Tabitha de Bie


Vanmiddag heeft in een zonovergoten Geesteren een felle strijd plaatsgevonden in de strijd om de Grote Prijs van Twente. Na een spannende barrage wist Laura Renwick opnieuw de snelste omloop te rijden en werd zij gehuldigd als winnares van de Grote Prijs van Twente.

Vijftig internationale combinaties kwamen vanmiddag aan start in de Grote Prijs van Twente en allemaal hadden ze hun zinnen gezet op een plaats in de barrage. Het parcours was vandaag niet voor iedereen even vriendelijk, maar uiteindelijk wisten 9 combinaties zich te plaatsen voor de barrage.

Het massaal aanwezige publiek werd in die barrage getrakteerd op een waanzinnig spannend spektakel, waarbij op het scherpst van de snede werd gereden om die felbegeerde overwinning aan de haak te slaan. Als eerste stuurde Johnny Pals zijn Wesselina (v. Cumano) door het parcours om daar als eerste een foutloze omloop neer te zetten en daarmee de tijd op scherp te zetten met zijn tijd van 46.95 seconden.

Laura Renwick stuurde als derde haar groot galopperende ruin Bintang II (v. Tangelo vd Zuuthoeve) door het parcours en deze combinatie zette een fenomenale tijd neer in slechts 40.91 seconden, wat de winnende tijd bleek in deze rubriek en de amazone vandaag haar tweede auto opleverde op het CSI Twente. “Bintang II galoppeert gewoon groot en is gretig, dus na de eerste drie hindernissen heb ik hem gewoon laten gaan”, reageerde de amazone na afloop lachend.

Op de tweede plaats eindigde de Fransman Cedric Angot, de springruiter zette met zijn Saxo de la Cour de tweede tijd neer van vandaag. Zijn tijd was krap twee seconden langzamer dan die van Renwick, maar ruim sneller dan de tijd van de nummer drie van vandaag, Frank Schuttert. Schuttert kwam als laatste aan start in de barrage en hield in het zadel van Chianti’s Champion het hoofd koel tijdens zijn omloop. Zijn foutloze omloop was sneller dan die van Beat Mändli (Zwi) en Johnny Pals en dat leverde hem een welverdiende plaats op.

Bekijk hier de volledige uitslag