21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

EK Ponyteams dressuur en eventing bekend


Dressuur

Monique Peutz, bondscoach van de pony dressuurruiters, heeft het team bekend gemaakt waarmee ze afreist naar het Europeeskampioenschap. Het EK voor de pony´s wordt van 25 tot en met 30 juli verreden in het Hongaarse Kaposvár.

Peutz, dit jaar voor het eerst actief als bondscoach, vertelt over haar selectie; “Het is een heel nieuw team. Geen van de ruiters heeft eerder op een EK gereden, er zit een pony bij die wel al eerder goed heeft gepresteerd op dat toneel. De ruiters en pony´s hebben wel al stuk voor stuk veel ervaring opgedaan op buitenlandse en internationale wedstrijden in Nederland en daar ook goed gepresteerd. Ik ga dan ook met vertrouwen het avontuur aan.”

Het team voor het EK dressuur pony´s bestaat uit:

* Brandy Bos (Naarden) – Charming Foret
* Marten Luiten (Winschoten) –Movie Star
* Sam Oudhof (Nijeberkoop)– Bodethal’s Kosima
* Micky Schelstraete (Gemonde) – Elin’s Noncisdador
* Reserve: Kiki Romney (Poortugaal) – Reedborder Amazing

Bondscoach: Monique Peutz (Groningen)
Teamveterinair: Rijk Jan Pleijter (Kaatsheuvel)

Eventing
Mans Buurman, bondscoach van de pony eventingruiters, heeft het team bekend gemaakt waarmee hij wil deelnemen aan het Europeeskampioenschap. Het EK voor de pony´s wordt van 25 tot en met 30 juli verreden in het Hongaarse Kaposvár.

Mans Buurman gaat met een relatief jong team op pad. “Rijtechnisch zijn het een stel goede ruiters, alleen hebben de meeste nog wat weinig ervaring. Okke Peemen heeft als enige al een EK gereden, voor hem is dit gezien zijn leeftijd ook het laatste jaar bij de pony´s. Britt van Rijsewijk heeft ook vorig jaar al internationale ervaring opgedaan, de anderen zijn dit jaar echt opgekomen. Mijn ruiters zijn dan wel jong, ze zijn allemaal echt goed op hun pony ingespeeld. Dat geeft vertrouwen en voor de toekomst is het natuurlijk ook mooi dat die amazones deze ervaring meenemen.”

Het team voor het EK Eventing pony´s bestaat uit:

* Elise Otto (Schoonhoven) – Orchid’s Megan
* Okke Peemen (Meerle Bel.) – Hip Hop
* Britt van Rijsewijk (Oisterwijk) – Orchid’s Tigersun
* Kristy Snepvangers (Bergen op Zoom) – Chanel

Bondscoach: Mans Buurman (Roggel)
Teamveterinair: Rijk Jan Pleijter (Kaatsheuvel)

Tijdens het EK pony´s komen zowel de dressuur-, spring- als eventingpony´s in actie. De Nederlandse ponycombinaties die deelnemen aan het EK springen zijn al eerder bekend gemaakt. Deze week zijn de dressuur- en eventingteams bekend geworden.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles