zondag, april 14, 2024

Lucas Porter verovert zijn eerste Grand Prix zege in Kronenberg

“Best een aardige afsluiting van het weekend”, grapt de winnaar van de CSI2* proef op het Equestrian Centre de Peelbergen. De Amerikaanse Lucas Porter sprong voor het eerst in zijn ruiter carrière naar een GP-zege en verwees met zijn bliksemsnelle rit vader en dochter Eckermann naar de tweede en derde plaats.

14 van de 60 combinaties kregen een barrageticket voor het slotstuk van de 1.45m Grote Prijs van Kronenberg. De spits werd afgebeten door Mathijs van Asten. Hij was met Brugal VDL goed voor het beste Nederlandse resultaat. Het paar eindigde op de zevende plaats. Van Asten zijn tijd werd geklopt door de 62-jarige Duitser Otmar Eckermann die op zaterdagavond de Medium Tour al op naam schreef. In 37.81 seconden stuurde hij zijn illustere hengst Coco Bongo Boy (v. Cassini Boy Junior) rap rond en leek zijn leiderspositie niet meer uit handen te geven.

Dure fout

Het enthousiaste gejuich van de fanclub van Eckermann bracht Tim Hendrix en zijn merrie net voor de eerste sprong uit hun concentratie. De balk die For Pleasure-telg Janou vervolgens uit de lepels tikte bleek een dure fout. Hendrix klokte namelijk desondanks alsnog de snelste tijd in 37.32 seconden. De dochter van de klassementsleider, Katrin Eckermann, deed met Dalien Swally R.P. een knappe poging haar vaders tijd te verbeteren en kwam met 38.33 op de teller aardig in de buurt.

Geen Eckermann hegemonie
Tot de laatste starter wist niemand meer onder de 39 seconden te finishen, maar toen zette de 19-jarige Lucas Porter de boel op scherp. De jonge Amerikaan en zijn 13-jarige B Once Z speelden feilloos op elkaar in en dat kwam in het rappe bochtenwerk goed van pas. Ultrascherp draaide de compacte merrie van Baloubet du Rouet door het bouwwerk van Kris van Gelder. De pupil van Jeroen Dubbeldam wist de nodige 0.21 seconden in te lopen op de winnaarstijd en verstoorde daarmee het feest voor de sympathieke familie Eckermann. “Natuurlijk is het jammer, maar als iemand het in zich had mijn tijd te verbeteren dan was Lucas het wel”, aldus de runner-up.

‘She’s a winner’
“Ik dacht dat Otmar zijn tijd onverslaanbaar was. Mijn paard heeft geen grote galop, maar is wel heel snel en ze heeft een ongelofelijke winnaarsmentaliteit. Dat heeft me de overwinning zeker opgeleverd”, geeft Porter alle lof aan de door Nico Schulpen gefokte merrie. “Alles viel op zijn plek. Er stond een fijne basisproef en barrage en Once voelde top aan. Dat ik hier mijn eerste Grote Prijs win is echt heel mooi, net als De Peelbergen. Alles is goed verzorgd en dit centrum heeft alle faciliteiten om in de toekomst grotere kampioenschappen te hosten. Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen om er dan ook bij te zijn.”

Klik hier voor de volledige uitslagen

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles