Willem Greve wint met Carrera de Grote Prijs van Tubbergen

/images/Willem Greve 21052017.jpg
Willem Greve en Carrera (archief). Foto: Tabitha de Bie


Op de slotdag van Jumping Schröder stond vanmiddag de Grote Prijs van Tubbergen op het programma. Deze internationale rubriek kende na afloop een volledig Nederlands podium met Willem Greve als absolute winnaar.

Elf combinaties wisten zich voor de barrage te plaatsen in deze tweesterren Grand Prix op 1.45m. Onder hen bevonden zich maar liefst acht nederlandse combinaties. Het lukte uiteindelijk negen combinaties om hun barragerit foutloos te rijden. Het was echter Willem Greve die met zijn schimmelhengst Carrera (v. Larino Cooper) de allersnelste omloop wist neer te zetten.

Jeroen Dubbeldam had voor deze wedstrijd de 11-jarige ruin Wilandro 3 (v. Unistar) gezadeld en na een foutloos gereden omloop in 40.64 seconden was de tweede plek voor deze combinatie. Gert Jan Bruggink maakte vervolgens het podium compleet. Met de schimmelruin Casparo 26 (v. Calato) reed deze combinatie zich in 41.30 seconden naar de derde plaats in het klassement.

Albert Zoer eindigde met Dum Drum (v. Larino) op de vierde plaats en Frank Schuttert maakte de top vijf compleet met de ruin Tiopepe des Champs (v. Ogrion des Champs).

Bekijk hier de volledige uitslag van de GP van Tubbergen