vrijdag, maart 22, 2024

Zege voor Katrin Eckermann in GP De Peelbergen

Met twintig procent meer Duitse dan Nederlandse combinaties op de masterlist was het geen verassing dat de zege in de Hansen Dranken Grote Prijs zondagmiddag in handen viel van een Duitse combinatie. Katrin Eckermann stuurde de in Nederland gefokte Dalien Swally R.P. ultrascherp rond, waarmee ze de Zwitserse Emilie Stampfli verwees naar de tweede plaats. De rest van de top vijf werd eveneens ingevuld door Duitse ruiters.

Van de 62 deelnemers in de 1.45m Grote Prijs mochten er 15 retour komen voor de barrage. De tweede startster, Emilie Stampfli, zette met Flipper d’Elle-telg Nikita du Luot de te kloppen tijd op 35.42 seconden. Het tegengas van de Nederlanders, Tim en Michel Hendrix, resulteerde niet in een topklassering. Net als de gewaagde rit van Marlon Modolo Zanotelli, die zonder een balk als tweede aan had mogen sluiten. Eckermann benutte de gretigheid en power van de haar merrie, Dalien Swally R.P., ten volste en snoepte daarmee ruim een seconde af van de leiderstijd.

Toch stond er een Nederlander te stuiteren langs de ring. De fokker van het paard van Eckermann, Reinder Pas, zag de Indoctro-dochter uit een Lupicor merrie met veel power rondgaan en was terecht trots op zijn fokproduct. Ook Katrin Eckermann was te spreken over de werkwillige merrie. “Mijn vriend heeft haar een jaar geleden gekocht. Ze wil het altijd goed doen en ontwikkelt zich super fijn. Ik kijk bewust voordat ik de ring in ga geen proeven van de rest. Ik vind dat ik op mijn eigen gevoel moet kunnen vertrouwen en dat zat hier in de Peelbergen helemaal goed!”
Daarmee doelde de winnares op de zege die zijn op zaterdagavond behaalde in het 1.40m.

Bekijk hier de uitslag

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles