Indoor Drachten: Jur Vrieling wint finale Medium Tour

/images/Jur Vrieling 22012017.jpg
Jur Vrieling met Glasgow v/h Merelsnest (archief). Foto: Tabitha de Bie

Na een spannende barrage sleepte Jur Vrieling met Glasgow v/h Merelsnest gisteravond de overwinning in de wacht.

Eerste starter Rianne Nalis zette in de finale van de Medium Tour direct druk op de ketel door een foutloze omloop neer te zetten in een strakke tijd van 65.94 seconden. Niet veel later deed amazone Lisa Nooren daar nog een schepje boven op door haar omloop met VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) nog een tikje sneller te rijden en daarmee werd de barrage een feit.

Uiteindelijk wisten 18 combinaties een foutloze eerste omloop te rijden en 17 combinaties gingen met elkaar de eindstrijd aan in een spannende barrage. Tien combinaties wisten foutloos te blijven in deze barrage.

Het podium werd gevuld met een volledig Nederlands deelnemersveld waarbij Jur Vrieling het hoogste podium mocht beklimmen. De springruiter had met zijn hengst VDL Glasgow v/h Merelsnest (v. Nabab de Reve) de snelste ronde van de avond weten neer te zetten in 36.03 seconden.

De omloop van Wout-Jan van der Schans en Capetown verliep met 36.10 seconden slechts een fractie langzamer dan die van Jur Vrieling en dat leverde deze combinatie een tweede plaats op. Sanne Thijssen maakte het podium compleet, haar rit met Ulena (v. Baloubet du Rouet) voltooide de amazone in de derde tijd van van vanavond, 36.21 seconden.

Bekijk hier de volledige uitslag