Indoor Drachten: Pieter Clemens wint 1.50m rubriek met Loiza

/images/rabobank hindernis.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Elf combinaties wisten zich vanavond in Drachten te plaatsen voor de barrage in de driesterren Big Tour wedstrijd op 1.50m. Het was de Belgische springruiter Pieter Clemens die in deze barrage de beste prestatie wist neer te zetten met zijn merrie Loiza (v. Lord Pezi).

Voor Leopold van Asten was de tweede plaats weggelegd nadat hij zijn omloop met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) in 41.64 seconden foutloos wist te voltooien. De derde plaats was voor de Zweed Peder Fredricson die afgelopen week nog in eigen land de ‘Jerring Prisset’, een prestigieuze sportaward in ontvangst mocht nemen. De springruiter stuurde zijn ruin H&M Zaloubet (v. Maloubet de Pleville) in 41.79seconden het parcours rond.

De snelste omloop werd vanavond neergezet door Wout-Jan van der Schans en de ruin Capetown (v. Bay Witkoppaint) in een tijd van 39.96 seconden wist deze combinatie als enige onder de 40 seconden te blijven. Helaas voor de combinatie gooide een balk roet in het eten en bleef de combinatie met vier strafpunten steken op de zevende plaats in het klassement.

Uiteindelijk wisten zes van de elf combinaties foutloos te blijven.

Bekijk hier de volledige uitslag