Drachten: Hendrix razendsnel naar overwinning in Medium Tour

/images/Springen 13012017.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Met een verschil van ruim vier seconden op de nummer twee is Michel Hendrix vandaag in Drachten gekroond tot winnaar van de tweesterren Medium Tour rubriek op 1.40m.

De springruiter was met de 10-jarige merrie Alaska (v. Asca Z) de snelste van de 60 deelnemende combinaties. Het dichtst in de buurt van de tijd van Hendrix kwam de Zweedse amazone Petronella Andersson met de merrie Carriere (v. Catoki). Deze combinatie wist de klok na een foutloze omloop stil te zetten op 57.24 seconden en was daarmee een krappe seconde sneller dan haar Zwitserse collega Simone Buhofer, die zich daardoor met Riosco zeker wist van de derde plaats in deze rubriek.

Berber Dijkman reed zich met haar Elzgravin (v. Quasimodo Z) naar de vierde plaats in het eindklassement met een tijd van 59.80 seconden. Kim Emmen maakte met de Chacco Blue zoon Delveax de top vijf compleet in een tijd van 61.00 seconden.

Bekijk hier de volledige uitslag