Basel: VDL Groep Verdi TN terug in de wedstrijdring

/images/Maikel van der Vleuten 12012017.jpg
Maikel van der Vleuten met Verdi (archief). Foto: Tabitha de Bie


Maikel van der Vleuten was vandaag de enige Nederlandse deelnemer aan de 1.40m vijfsterren wedstrijd in Basel.

De wedstrijd die op tijd werd gereden werd gewonnen door de Franse springruiter Philippe Rozier met de 13-jarige hengst Quel Chanu. Deze combinatie wist als enige een tijd onder de 60 seconden neer te zetten en dat leverde de eerste plaats op vandaag. Vijftien combinaties wisten het parcours vandaag foutloos de doorkruisen. De Zwitserse amazone deed dat in de tweede tijd van vandaag met haar 12-jarige merrie Cayena (v. Casall). De derde plaats was voor Jerome Guery (België) met de 9-jarige BWP ruin Instit de Jucaso.

Maikel van der Vleuten bracht voor het eerst sinds augustus VDL Groep Verdi TN uit in de wedstrijdring en de springruiter stuurde de hengst rustig door het parcours. Met 84.47 seconden op de klok en vier strafpunten vanwege een balkje eindigde de combinatie vandaag op een veertigste plaats in het klassement.

Bekijk hier de volledige uitslag