20.5 C
New York
dinsdag, juni 28, 2022

Buy now

Jumping Mechelen: Roger Yves Bost wint wereldbekerwedstrijd

Roger Yves Bost claimde vanmiddag met Sydney une Prince de overwinning van de wereldbekerwedstrijd in Mechelen.

Met twaalf combinaties in de barrage bleef het tot het laatst toe spannend wie de winnaar zou gaan worden. Maar liefst acht combinatie wisten namelijk ook in de barrage een foutloze omloop neer te zetten.

Het had er tot de laatste starter alle schijn van dat de Belgische Jos Verlooy de overwinning mocht gaan opstrijken na zijn snelle ronde met de 11-jarige schimmelruin Caracas (v. Casall). De laatste starter van vanmiddag, Roger Yves Bost (FRA)  stak daar echter een stokje voor. Met de 10-jarige merrie Sydney une Prince (v. Baloubet du Rouet) reed de Franse routinier bijna een seconde van de tijd van Verlooy af en zette de klok stil op 38.86 seconden. De derde plaats was voor de Duitse springruiter Holger Wulschner met BSC Skipper.

Harrie Smolders wist zich met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) ook geplaatst voor de barrage, maar de combinatie raakte een balk en dat leverde vier strafpunten op en de uiteindelijke negende plaats in het klassement van vandaag.

Harrie Smolders ging echter niet met lege handen naar huis, want hij werd uitgeroepen tot de beste ruiter van het CSIW-5* en dat leverde de springruiter een mooie trailer op.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,367VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles