Paard knalt na aanrijding dwars door auto heen

  Brand op Utrechtse Manege
  Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

  Een uitgebroken paard is vanmiddag op de N314 ter hoogte van Zutphen terechtgekomen en daar geschept door een auto. Het paard kwam door de klap in de auto terecht, waar het met zijn hoofd door de achterruit heen knalde.

  De brandweer moest er aan te pas komen om de auto open te knippen, waarna bleek dat het dier naast zijn verwondingen ook meerdere beenbreuken had opgelopen. Een dierenarts heeft het onfortuinlijke dier verder lijden bespaard door het paard middels een injectie in te laten slapen. Het dier is vervolgens met een hijskraan uit het wrak verwijderd.

  De automobilist van het voertuig is niet gewond geraakt bij het ongeluk, maar wel voor de zekerheid voor een controle naar het ziekenhuis overgebracht.

  Klik hier voor een foto van het ongeval