Rio 2016: Frank Hosmar derde in teamtest Grade IV

/images/Frank Hosmar 12092016.jpg
Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. foto: Tabitha de Bie

Op de tweede dag van de para-dressuur kwam Nederlands Kampioen Frank Hosmar in actie in de Grade IV. De proef van de ruiter kwam niet helemaal uit zoals hij had gepland en met een percentage van 72.381 procent behaalde de combinatie een derde plaats.

“Ik ben niet echt tevreden. Ik denk dat beter kan”, vertelde Hosmar na zijn proef. “Mijn paard Alphaville was goed vandaag, maar er waren teveel dingen in de proef die beter kunnen. Het achterwaarts gaan was niet zuiver en vast. In de middendraf was hij was teveel op de hand.”(*)

De Olympisch brons winnaar van 2012 is geenszins van plan om de handdoek in de ring te gooien. In het klassement weet de ruiter Michele George (België) voor zich, die met 74.524 procent aaan de leiding gaat, en de Britse amazone Sophie Wells die met 74.405 procent op een tweede plaats staat.

“Ik vind het verschil van bijna twee procent met Sophie Wells en Michel George nu wel te veel. Ik zal graag de protocollen willen zien wat de juryleden willen zien. Dan overleg ik met mijn trainster Adelinde, horen wat zij er van vond. Ik ga Ik wil niet weer met brons naar huis zoals in Londen, dus we gaan er woensdag echt nog voor.”(*)

Aanstaande woensdag rijdt Frank Hosmar met zijn 11-jarige ruin Alpahville N.O.P. (v. Sandreo) de individuele proef, waarbij hij alle zeilen zal gaan bijzetten om tot een mooi resultaat te komen.

Morgen rijden de teamleden Rixt van der Horst en Demi Vermeulen hun proef in de Grade II. In de Grade III zijn morgen alweer de eerste medailles te verdienen. Sanne Voets zal dan opnieuw in de ring verschijnen met haar paard Demantur en zal er daar alles aan doen om de eerste Nederlandse medaille binnen te halen.
 
(*)Quotes overgenomen van KNHS

Bekijk hier de volledige uitslag

Bekijk hier het programma