Hippiade: Paarden sluiten Hippiade weekenden af in Ermelo

/images/dressuur 04092016.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het derde en laatste finale Hippiade-weekend op het KNHS Centrum in Ermelo stond in de teken van de paarden. Onder een stralende hemel werd het kampioenschap van de breedtesport een groot succes met prachtige sport, veel publiek en een fijne sfeer. In de hoogste klassen (ZZ-licht dressuur en ZZ-springen) waren Deborah Dollee en Jarno van Erp de besten.

Springen

In de barrage van het ZZ-springen, waarin 12 combinaties streden, was laatste starter Jarno van Erp met Blikvanger de snelste foutloze en won daarmee de titel. In het Z wisten maar vier combinaties zich voor de barrage te plaatsen. Daarin was Nick van den Broek de beste met zijn meewerkende merrie Dubai HBC. Kimberly van Engelen reed een messcherpe barrage in de klasse M met Belle Chance. Daarmee verzilverde ze haar kansen met de gouden medaille. De eerste springkampioen van de laatste Hippiade-dag was Nathalie Hof die met de door haar zelf gefokte en opgeleide Zandokan de titel in de klasse L voor zich opeiste.

Dressuur
Ook Deborah Dollee fokte haar kampioenspaard Alibi zelf. Met de nu elfjarige ruin won de amazone uit Wijdewormer de klasse ZZ-licht. Mara de Vries liet met de zesjarige merrie Farzana de concurrentie achter zich in de klasse Z2, na een gedegen voorbereiding met haar trainster Coby van Baalen.

Met vier titels deed Noord-Brabant het uitstekend. Nienke Monden-Otjens  was met Fjèro (v.Oscar) de beste in het L2. Joyce van Opbergen legde in de klasse Z1 beslag op de titel met Pure Bf’s Fygaro. In de klasse B was het Melanie van Vijfeijken uit Eindhoven die met haar merrie Carshop’s Helena het goud won. Noord Holland was goed voor drie titels: die van Deborah Dollee in het ZZ-licht, Gail Bosch won met Gominka EST het L1 en Pricilla Noorlander reist met haar paard Gentleman en de gouden medaille van de klasse M1 terug naar Texel. Joyce Vegter mag zich Hippiade-kampioene noemen in de klasse M2 met haar paard Figo.

Verenigingen en meertallen
Een belangrijk onderdeel van de Hippiade is het verenigingskampioenschap dat gewonnen werd door de Grensruiters uit Dinxperlo. Rijvereniging Exloo heeft een patent op titels en won er dit jaar weer twee: de viertallen Kür op Muziek en de zestallen klasse M/Z/ZZ. De viertallen van Neta uit Winschoten, De Hoefslag uit Aarle Rixtel en ’s Gravenhof uit Nootdorp wonnen de verschillende klassen bij de viertallen. Het zestal van RV Trynwâlden uit Oentsjerk won de klasse L.

Klik hier voor alle verslagen en uitslagen